Lykkelige ja - men på billig baggrund

Et forskerhold fra Syddansk Universitet spørgsmålstegn ved myten om den lykkelige dansker. I virkeligheden skyldes vores tilfredshed, at vi har meget lave forventninger til livet.

Vi er ikke bare lykkelige fordi vi er glade - det er også fordi, at vi har lave forventninger til livet. (Foto: shrimpee © stock.xchng)

Danskerne er de lykkeligste i verden, hedder det med jævne mellemrum, når diverse undersøgelser kårer os til Jordens gladeste, mest tilfredse folkefærd.

Men nu sætter et forskerhold fra Syddansk Universitet spørgsmålstegn ved myten om den lykkelige dansker, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Vi forventer ikke noget særligt

I virkeligheden skyldes vores høje grad af tilfredshed, at vi har meget lave forventninger til livet, lyder forskernes bud på en forklaring, efter at de har set nærmere på nogle af de undersøgelser, der har udråbt Danmark til verdens lykkeligste nation.

Mens italienerne og spanierne forventer 11-tals liv og bliver skuffede over deres 9-tals liv, har danskerne beskedne forventninger om et 8-tals liv og bliver lykkelige for alt, der er højere.

- I lande som Italien og Spanien har man meget høje forventninger til, hvad det kommende år bringer, men er til gengæld ikke særlig lykkelig eller tilfreds med tilværelsen. I Danmark er det lige omvendt, siger Kaare Christensen, professor ved Syddansk Universitet.

Facebook
Twitter