Lykken snart til debat på Christiansborg

Til efteråret skal politikerne diskutere nogle konkret mål for forbedring af danskernes lykke. - Bruttonationlproduktet er ikke tilstrækkeligt til at fortæller, hvordan det går os, siger miljøminister Ida Auken til Kristeligt Dagblad.

Ida Auken siger, at bruttonationalproduktet ikke længere er nok til at fortælle, hvordan det går os. (© P4 Bornholm)

Efter sommerferien skal Folketinget debattere, hvordan man opstiller konkrete mål for forbedring af danskernes lykke.

Dermed følger politikerne en international tendens, hvor lykke gradvis er skiftet fra at være et flyvsk begreb til en konkret måleenhed for toppolitikere og nationaløkonomer, skriver Kristeligt Dagblad.

Seneste blev lykke diskuteret på FN-topmødet i Rio i Brasilien, da FN præsenterede en plan for måling af bæredygtig menneskelig udvikling:

- Det bliver mere tydeligt, at bruttonationalproduktet ikke fortæller nok om, hvordan det går os som samfund. Jeg kan ikke sige, præcis hvordan vi vil inddrage for eksempel lykke, men vi arbejder i regeringen på at få flere faktorer med, som kan fortælle, hvordan det går, siger Ida Auken.

Staten skaber rammen

Den konservative Benedikte Kiær siger, at det ikke er ikke staten, men folk selv, som skal definere, hvad der gør dem glade og lykkelige.

- Men det giver god mening at diskutere, hvordan staten kan være med til at skabe nogle rammer, vi kan føle os lykkelige i, siger Benedikte Kjær.

 

Facebook
Twitter