LYNANALYSE Dagens afgørelse fra Østre Landsret en stor sejr for anklagemyndigheden

(Foto: © Ólafur Steinar Rye Gestsson, Ritzau Scanpix)

Vestegns Politi virkede tydeligvis lettede da de i maj måned sidste år omsider kunne sige, at de havde fået et gennembrud i sagen om drabet på den højgravide Louise Borglit. Det grusomme drab i Elverparken havde på det tidspunkt været uopklaret i 5 ½ år.

Siden har de hemmelige lydoptagelser fra Ennermark Fængsel og Nørre Snede Fængsel med politiagenten "Frank" og den nu tiltalte mand været helt centrale i sagen.

Og hver gang den nu 30-åriges forsvarer under straffesagen i retten i Glostrup har forsøgt at gennemhulle samtalerne som et bevis, har anklagemyndigheden virket tydeligt irriteret.

Derfor er dagens afgørelse fra Østre Landsret en stor sejr for anklagemyndigheden. For selv om de hemmelige lydoptagelser mellem politiagenten "Frank" og den tiltalte ikke er det eneste bevis i drabssagen, er det ikke nogen hemmelighed, at sagen i høj grad står og falder med, at anklagemyndigheden kan bruge dem. De er helt centrale, og uden dem var der nok aldrig blevet rejst en tiltale mod den 30-årige.

Arkivfoto fra 2016 af Elverparken i Herlev, hvor 32-årige Louise Borglit blev fundet dræbt. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix Denmark)

Dagens afgørelse giver forsvaret for den tiltalte ret i, at nogle af optagelserne er lidt uldne i kanten. Alligevel tillader retten, at de kan bruges i straffesagen på grund af sagens alvorlige karakter, og det alene er brudstykker af samtalerne, der er problematiske.

Lidt firkantet kan man sige, at Østre Landsret slår fast, at den tiltalte i sagen om drabet på Louise Borglit har fået krænket sine rettigheder. Krænkelsen er bare ikke stor nok til, at samtalerne mellem politiagenten "Frank" og den tiltalte ikke må bruges.

Det store spørgsmål lige nu er, om straffesagen kan fortsætte på onsdag – sådan som det er planlagt. Og om forsvarsadvokat Christina Schønsted vil forsøge at indbringe den for Højesteret.