Lys fra mobilen reddede forulykket sejler i Ringkøbing Fjord

Helikopterpilot opfordrer sejlere til at have en vandtæt mobil og hente en alarm-app.

Tid er den afgørende faktor i redningsaktioner, fortæller helikopterpiloten LEN til Forsvarets hjemmesiden (Arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Havde det ikke været for lyset på hans vandtætte mobiltelefon, var en 20-årig sejler efter alt at dømme ikke blevet reddet, efter at hans jolle kæntrede i Ringkøbing Fjord i mandags.

Det fortæller den helikopterpilot, som var med til at redde den unge tyske mand til Forsvarets hjemmeside.

- Vi flyver i bestemte søgemønstre, og på vej østover får vi ved 23.20-tiden øje på sejleren, der ligger i vandet og blinker med lyset på sin mobil, fortæller helikopterpiloten med navnet LEN.

- På det tidspunkt er han så kold, at hans kropssignatur ikke dukker op på vores termiske kameraer. Den eneste grund til, at vi finder ham, er, at han ligger og lyser med telefonen, fortæller piloten.

Udstyr skal være i orden

Den 20-årige var sejlet ud i en jolle omkring klokken 14, og hans forældre meldte ham savnet, da han ikke var kommet hjem klokken 19.

Hos Forsvaret opfordrer helikopterpiloten LEN sejlere til at have udstyret i orden. Hvis nu ulykken skulle være ude, kan det være afgørende for, om redningsfolkene kan finde den forulykkede.

Han opfordrer til, at man henter appen "SejlSikkert Alarm", som er udgivet af Søsportens Sikkerhedsråd.

- Det er let og enkelt at sende et alarmsignal, og vores mulighed for at starte eftersøgningen det rigtige sted øges markant. Tid er den afgørende faktor i redningsoperationer som den her, lyder det fra LEN.

/ritzau/

Facebook
Twitter