Lyskanon skal stoppe stoffer

Diskotek Hr. Nielsen i Randers har taget den nyeste teknik i brug i kampen mod de unges brug af stoffer. Diskoteksgæsterne skal under en lyskanon med uv-stråler, inden de bliver lukket ind. Sundhedsstyrelsen er begejstret.

Røgkanoner er i forvejen et kendt fænomen på landets diskoteker. Men nu tager diskotek Hr. Nielsen i Randers også en lyskanon i brug. (© DR)

Sundhedsstyrelsen mener, at kampen mod narkotika på diskotekerne skal skærpes. Derfor opfordrer den kommunerne til at gøre en ekstra indsats. På diskoteket Hr. Nielsen i Randers er man allerede godt i gang. Her er den nyeste teknik taget i brug.

Randers-diskoteket vil unges stigende stofmisbrug til livs blandt deres gæster. Derfor skal gæsterne under en lyskanon med ultra-violette stråler. inden de bliver lukket ind.

- Hvis man har taget noget kokain eller amfetamin, så vil der altid sidde nogle rester, som vil lyse op i ansigtet, når man går igennem uv-lyset fra lyskanonen, forklarer restauratør Thomas Jensen.

- Hvis vi kan være med til at redde en enkelt eller to, så vil vi gerne med til dig, siger han til Radioavisen og P3 Nyheder.

En god ide

Sundhedsstyrelsen er begejstret for lyskanonen.

- Det er en blandt flere gode ideer, som man kan tage fat på for at komme stofferne til livs i nattelivet, siger projektleder i Sundhedstyrelsen Malene Størup

Sundhedsstyrelsen sender i dag et oplæg ud til kommunerne, der med kommunalreformen får ansvaret for forebyggelse.

Her opfordrer man også diskotekerne til at at indstallere overvågningskameraer ved indgangene.

- En anden ting man kan gøre er at fjerne toiletlåg og andre blanke vandrette flader, som kan bruges som underlag til at sniffe kokain. Nogle diskoteker smører toiletlåget ind i olie, som binder amfemtamin og kokain, og endelig handler det om at undgå mørke kroge og steder, hvor de unge kan opholde sig uden opsyn, siger Malene Størup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk