Lystsejlere er fanget i Limfjorden

Mange tusind lystsejlere må blive i Limfjoden indtil jernbanebroen er repareret eller pillet ned - med mindre de vil over Skagen.

tPå trods af at sejlersæsonen er på trapperne, må mange tusind lystsejlere blive i Limfjorden, i hvert fald indtil den ødelagte jernbanebro over Limfjorden er repareret eller pillet ned. Ellers skal de en tur forbi Grenen ved Skagen.

- Vi plejer at sejle i den retning vinden blæser i, men det får vi ikke mulighed for nu. Nu kan vi kun sejle mod vest, siger Steen Frederiksen, formand for Aalborg Sejlklub, der ligger lige vest for jernbanebroen.

Han forudser derfor trængsel i Løgstør, Rønbjerg, Nykøbing og de andre havne i Limfjorden, nu hvor forårssæsonen begynder.

Bare i Aalborg-området er der 700-800 lystbåde der ikke kan passere jernbanebroen. Derudover er der mange tusind sejlere inde i fjorden.

Vestkysten er giftig

En af dem er Carsten Kjær der ellers har planlagt et sejltogt mod Sjælland.

- Nu havde jeg jo en plan om, at jeg skulle have været af sted her til maj, men nu må jeg afvente hvad der sker med brofaget. Men jeg håber da, at vi kan komme østpå.

Det er nemlig populært at sejle østover, forklarer han.

- Havnene ligger tæt og der er mange flere muligheder end at sejle på Vestkysten, som er lidt giftig.

Vi vil ud!

Steen Frederiksen håber, at broen enten bliver repareret eller brofaget bliver pillet ned inden sommerferien.

- Ellers er vi tvunget til at holde sommerferie på fjorden, med mindre vi sejler ud ved Thyborøn. Og det vil ikke falde i god jord hos sejlerfolket, forklarer formanden for Aalborg Sejlklub.

- Vi sejler jo på fjorden til daglig, i vores weekender og i helligdagene, så når vi har sommerferie, vil vi ikke sejle i fjorden, så vil vi ud!

Facebook
Twitter