Mads tager kørekort som 17-årig: ”Det er en fed mulighed”

Der er mange fordele ved at tage kørekort som 17-årig, lyder det fra køreskoleeleven.

Motoren brummer rytmisk, mens Mads Frederik Ellesøe Wellendorf sidder bag rattet i den sorte Audi TT.

Bilen er dog ikke hans. Den tilhører Heimdals Køreskole i Aarhus, hvor Mads Frederik Ellesøe Wellendorf er i gang med at tage kørekort, selvom dåbsattesten afslører en alder på blot 17 år.

Indtil for et år siden skulle man være fyldt 18 år for at kunne få et kørekort, men siden årsskiftet har 17-årige haft mulighed for at tage kørekort og efterfølgende sidde bag rattet med en ledsager.

- Jeg synes, at det er en fed mulighed at få, så du kan få det gjort, så det hele ikke ligger op til ens 18-års fødselsdag og alt det, der sker i 3.g, siger Mads Frederik Ellesøe Wellendorf.

Nu er Venstre klar til at gøre ordningen permanent.

- Du bliver en mere sikker og erfaren bilist, og du har mere overblik, når der er en ved siden af i bilen, mens du er 17 år, lyder vurderingen fra Mads Frederik Ellesøe Wellendorf.

Ifølge tal fra Rigspolitiet har flere end 22.000 17-årige fået kørekort, siden det blev muligt fra årsskiftet sidste år.

Og ifølge Mads Frederik Ellesøe Wellendorf giver det god mening, at man kan tage kørekort, når man er 17 år – men så heller ikke yngre:

- Der skal selvfølgelig være en grænse for, hvornår man må begynde. Som 17-årig begynder man måske på en gymnasial uddannelse, og der hører et ansvar med, siger Mads Frederik Ellesøe Wellendorf.

Forsøgsordningen med kørekort til 17-årige løber videre de næste to år og skal derefter evalueres.

Facebook
Twitter