Madsens forsvarer: Anklageskrift kommer ikke bag på os

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark har forelagt anklageskriftet for Peter Madsen i dag.

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark, som er forsvarer for Peter Madsen foran Københavns byret. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Peter Madsen er i dag officielt blevet tiltalt for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter mod den svenske journalist Kim Wall.

- Vi har snakket om anklageskriftet, som jo ikke kommer helt bag på os. Det er ikke fordi, der er nogle store nye ting i det for os. Hans stillingtagen er fortsat den samme. Han nægter sig stadigvæk skyldig i drab og han nægter sig bestemt også skyldig i anden kønslig omgængelse end samleje, fortæller hans forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark.

I september erklærede Peter Madsen sig skyldig i usømmelig omgang med lig i forbindelse med parteringen af den kvindelige journalist.

- Desuden er der rejst yderligere tiltale for nogle overtrædelser af Søloven og overtrædelse af straffelovens paragraf 252 (at man udsætter andre for fare ved hensynsløs adfærd, red.). Sidstnævnte nægter han sig også skyldig i, siger Betina Hald Engmark.

Peter Madsen blev forelagt anklageskriftet samtidig med, at politiet holdt pressemøde, fortæller hans forsvarsadvokat.

- Selvfølgelig har min klient da ikke syntes, at det var rart at få oplyst, hvad det var, anklagemyndigheden går efter, hvad strafpåstanden er.

Anklagemyndigheden betegner sagen som 'usædvanlig' og 'ekstrem grov', og kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid, sekundært en forvaringsdom.

Selv er Betina Hald Engmark ikke overrasket over indholdet af anklageskriftet.

- For mig at se er der ikke tale om en skærpelse som sådan. Han er sigtet for det samme, som han hele tiden har været sigtet for efter anklagemyndigheden opfattelse. Nu har man så valgt, at man også vil rejse tiltale for det samme. Hvad sanktionen skal være, har ikke været vendt eller oplyst tidligere, heller ikke fra anklagemyndigheden side.

Hele anklageskriftet bliver først offentliggjort på et senere tidspunkt.