Mælk ødelægger gode egenskaber i te

Te kan sætte gang i blodomløbet. Men kun hvis man udlader at tilsætte mælk. Det viser en tysk undersøgelse, der måske kan forklare, hvorfor englænderne ikke kan få bugt med hjerte-kar sygdomme.

Drop mælken, hvis du vil have del i teens sunde egenskaber. (Foto: pontuse © Stock.xchng)

Te er sundt, men kun hvis du drikker den ren.

Det konkluderer en gruppe forskere ved Charite Hospital i Berlin ifølge det franske nyhedsbureau i en undersøgelse, der er dårlig nyt for de fleste briter.

Forklaring på paradoks

Te indeholder polyfenoler, der menes at få blodårerne til at slappe af eller udvides, så blodet løber lettere rundt i kroppen.

I England drikkes der te i spandevis, men alligevel gør briterne ingen fremskridt i bekæmpelsen af hjerte-kar sygdomme.

Det paradoks mener de tyske forskere nu at have fundet forklaringen på.

Næsten alle briter hælder nemlig en sjat mælk i teen, og dermed forsvinder de sunde egenskaber.

Proteiner er synderen

Forskerne satte 16 kvinder til at drikke ren te, te med mælk og kogt vand.

Og når kvinderne indtog te uden mælk, kunne man måle, at deres blodårer slappede betragteligt mere af, end når de drak te med mælk og kogt vand.

Tre forskellige proteiner i mælken får skylden for at hægte sig til de velgørende polyfenoler i teen og forhindre dem i at udføre deres arbejde.

Facebook
Twitter