To mænd anholdt for drab på radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar

De to mænd har forbindelse til rockergrupperingen Satudarah, ifølge DR Nyheders oplysninger.

Mange mødte op med billeder af den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar, da han blev begravet lørdag den 24. november. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Københavns Politi har i dag anholdt to mænd i forbindelse med drabet på den 31-årige tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Begge de anholdte mænd sigtes for drab og medvirken til drab på Nedim Yasar, skriver politiet. De to mænd er henholdsvis 24 og 25 år.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har de to anholdt relation til rockergrupperingen Satudarah. Og politiet bekræfter, at man lige nu er i gang med at ransage deres klubhus ved Ganløse.

Tidligere i dag ransagede politiet rockerborgen på Ringbakken ved Ganløse. (Foto: Foto: Steven Knapp/Byrd)

31-årige Nedim Yasar blev skudt på klos hold i sin bil den 19. november om aftenen. Dagen efter døde han.

Nedim Yasar var blandt andet kendt som offentlig debattør med holdninger om livet i bandemiljøet og måden at få unge til at vælge en anden vej i livet, fordi han selv havde oplevet bandemljøet indefra som leder af banden "Los Guerreros."

Politiet har i forbindelse med anholdelserne også ransaget flere adresser i Storkøbenhavn.

Politiet efterlyser oplysninger om denne blå VW Passat, der menes at være flugtbilen. Den holdt efter politiets opfattelse forud for drabet parkeret på Vibevej i København. Foto: Københavns Politi

Drab skete efter bogreception

Skyderiet skete på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, hvor Nedim Yasar netop havde holdt reception for bogen "Rødder," der er skrevet af journalist og forfatter Marie Louise Toksvig og handler om Nedim Yasars liv som bandemedlem og hans vej ud af bandemiljøet.

Om skyderiet har en sammenhæng med bogudgivelsen, Nedim Yasars fortid i bandemiljøet eller noget helt tredje har politiet ikke kunne sige noget om.

- Politiet efterforsker stadig mulige motiver. Vi kan derfor ikke komme nærmere ind på, om der forventes flere anholdelser, lyder det i pressemeddelelsen.

De to anholdte vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

Politi efterlyser vidner

Politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om de anholdte, lyder det i pressemeddelelsen.

Men drabet er ifølge politiet sket med en revolver af mindre kaliber, og politiet mener, at den gerningsmand, der skød Nedim Yasar flygtede fra gerningsstedet i en VW Passat, der holdt parkeret tæt ved gerningsstedet.

- Vi vil gerne høre fra vidner, som enten har været på Hejrevej, Glentevej og Vibevej før og under skudepisoden, og som endnu ikke har talt med politiet. Vi er også interesserede i at høre fra vidner, der kan have set den blå VW Passat, både forud og efter drabet.

Politiet vil også gerne høre fra personer, som kan vide noget om eventuelle trusler mod den 31-årige Nedim Yasar forud for drabet.