To mænd anholdt - mistænkt for drab på Sjælland

I to forskellige sager blev to ældre mænd fundet dræbt, efter at der var sat ild til deres respektive hjem.

En 80-årig mand indebrændte på en landejendom ved Vemmelev. Retsmedicinerne har fastslået, at han blev dræbt, inden branden brød ud. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

To mænd er fredag blevet anholdt for to drab begået i Ruds Vedby og Vemmelev på Sjælland.

Det oplyser Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

I Ruds Vedby blev den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen dræbt i april. Der blev sat ild til hans hus, mens liget af ham først senere blev fundet i Blæsinge Grusgrav ved Slagelse.

Og i Vemmelev blev en 80-årig mand søndag fundet dræbt i sin landejendom, som forinden var brudt i brand.

Flere ransagninger i gang

Ved et pressemøde fredag aften fortalte politiinspektør Kim Kliver og vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at de anholdte er to mænd på henholdsvis 34 og 42 år.

De er fra lokalområdet og er danske statsborgere.

- Lige nu bliver de afhørt. Og vi er i gang med ransagninger flere steder og sikring af spor og beviser i sagerne, sagde Søren Ravn-Nielsen.

Se, hvad politiinspektør Kim Kliver havde at sige ved pressemødet fredag aften i videoen her:

De sigtede vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør. Her vil dørene blive begæret lukket af hensyn til den videre efterforskning.

Under pressemødet rettede Kim Kliver en stor tak til de borgere, der har givet politiet tips i forbindelse med drabssagerne.

- Det er af uvurderlig værdi, at vi får den type henvendelser, fordi den information - kombineret med vores intensive efterforskning - fører os til en situation, hvor vi kan foretage anholdelser, sagde han.

Endnu et drab

Efterforskningen af drabet på de to ofre blev tidligere på ugen slået sammen af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Desuden valgte politikredsen at indgå i et samarbejde om efterforskning med Midt- og Vestsjællands Politi.

Netop i Midt- og Vestsjællands politikreds er der også i år begået et drab på en mand, som blev fundet død i et udbrændt hus.

Den dræbte - en 65-årig mand - blev fundet død i Grevinge i Odsherred den 14. februar. Han var blandt andet blevet udsat for grov vold.

De tre brande er sket i Vemmelev, Ruds Vedby og Odsherred. (© dr)

I den seneste af de tre sager - drabssagen fra Vemmelev - rykkede efterforskere ud til offerets adresse, allerede mens brandfolk kæmpede med at få bugt med flammerne i det brændende hus.

Det er usædvanligt, at efterforskere bliver kaldt ud til en brand så tidligt i forløbet. Men politiet var i tvivl om, hvorvidt der var foregået noget kriminelt.

I kølvandet på branden og drabet i Vemmelev har politiet fundet tegn på, at sagen har flere ting til fælles med sagerne fra både Ruds Vedby og Grevinge.

I de tre sager er ofrene alle pensionerede og enlige mænd, der boede på landejendomme ud til landeveje.

/ritzau/

De tre drabssager

  • Gundestrup torsdag 14. februar: Brand i en ejendom på Færgevej 4 i Gundestrup, Odsherred. En 65-årig mand blev fundet dræbt i huset. Han havde skader, som var påført ham inden branden.

  • Ruds Vedby, søndag 21. april: Brand i en ejendom på Kalundborgvej 34. Husets 68-årige beboer, Kiehn Georg Andersen, blev nogle dage efter fundet dræbt i en grusgrav.

  • Vemmelev, søndag 16. juni: Brand i en ejendom på Slagelse Landevej 108. En 80-årig blev fundet indebrændt. Han vurderes dræbt inden branden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk