Mænd bliver oftere gift igen efter skilsmisse

Singlemænd er ofte mere ensomme end kvinder, siger mandeforsker.

35-69-årige mænd, der tidligere har været gift, indgår oftere i et nyt ægteskab end kvinder i samme aldersgruppe, der tidligere har været gift, viser tal fra Danmarks Statistik. (Foto: MARIE HALD © Scanpix)

Hvis bryllupsbuketten er visnet og skilsmissepapirerne underskrevet, vil det oftere være manden end kvinden, der gifter sig igen.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er kun par med forskelligt køn, der er med i undersøgelsen, og for dem viser tallene, at mænd mellem 35-65 oftere bliver gift igen.

Det kan der være en helt enkel årsag til, forklarer mandeforsker Kenneth Reinicke, der er lektor ved Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet.

Mænd, der lever alene, bliver nemlig i højere grad end kvinder ensomme.

- Man ved, at mænd er mere sårbare ved tab af ægtefæller, når det kommer til at skulle leve uden en partner, siger han.

Usundt for mænd at leve alene

Fra forskningen ved Kenneth Reinicke også, at det ofte er mere usundt for mænd at leve alene.

- Singlemænd har en dårligere livsstil, går mindre til lægen og lever heller ikke lige så længe som mænd, der lever med en partner, siger Kenneth Reinicke og tilføjer, at det er værst for mænd, der kommer fra socialt og økonomisk udsatte grupper.

Han peger på, at tallene ikke siger noget om, hvorvidt kvinderne finder nye kærester, de bare ikke gifter sig med.

Kvinder bedre til det sociale

Kvinder, uanset om de er gift eller lever alene, er generelt bedre til at opretholde et "holistisk hverdagsliv", mener mandeforskeren.

- Det var måske kvinden, der havde taget sig af det sociale netværk. Når hun så smutter, tænker manden måske, at han hellere må finde sig en ny partner, siger Kenneth Reinicke og tilføjer, at kvinder også er bedre til at opretholde en tilfredsstillende hverdag.

FacebookTwitter