Mænd dør langt oftere i trafikken

Mænd har dobbelt så stor risiko for at miste livet i trafikken som kvinder. Af de 406, der blev dræbt i trafikken i 2007, var de 300 mænd.

Ni ud af ti motorcyklister, der mister livet, er mænd. (Foto: Local Eyes Nordjylland)

Mænd har dobbelt så stor risiko for at miste livet i trafikken som kvinder.

- Af de 406, der blev dræbt sidste år var de 300 mænd. Så der er altså en voldsom overvægt til den side, siger Søren Troels Berg, projektleder i Rådet for Større Færdselssikkerhed til DR Nyheder.

MediaLinks:

Mænd kører stærkt

Tallet svarer til, at 75 procent af dræbte i trafikken er mænd. Og selv om man tager i betragtning, at der er flere mænd end kvinder, der kører bil, er tallet stadig meget højt.

- Vi har jo den brist, at vi godt kan lide fart, lyder en af forklaringerne fra Søren Troels Berg på, at flere mænd omkommer i trafikken.

Ni ud af ti motorcykeldræbte er mænd

Når det gælder dræbte i motorcykelulykker, er ni ud af ti dræbte mænd.

Selv om der er klart flest mandlige motorcyklister, er tallet stadig voldsomt højt, siger Søren Troels Berg.

Faktisk er det ofte modne mænd, der kommer galt af sted, siger Ole Kahr fra Færdselspolitiet.

- Det er sådan nogen, der har fået noget friværdi - og så skal de ud og realisere nogle drømme, og det er altid en stor motorcykel. Det, de bare ikke får med i overvejelserne, er om de overhovedet er kapable og gearet til at køre på sådan et stykke farligt legetøj, siger Ole Kahr.

6 ud af 10 trafikdræbte fodgængere er mænd

Desværre står mænd også for en del alkoholkørsel. Ikke kun i biler, men også dem, der slingrer rundt på en knallert med en grøn mælkekasse bagpå, siger Ole Kahr.

- Det er som regel dem, der enten har fået taget deres kørekort til bil på grund af spirituskørsel eller også står økonomien ikke til, at man skal have et firhjulet køretøj, siger han.

Blandt cyklister og fodgængere er tallet mindre skævt - i begge tilfælde er ca 6 ud af 10 trafikdræbte mænd.

FacebookTwitter