Mænd dominerer selvmordsstatistikken

På trods af en generel faldende selvmordskurve, så er det stadig omkring tre gange så mange mænd som kvinder, der begår selvmord, det skriver Berlingske Tidende søndag.

Årsagen til at der er langt flere mænd, der begår selvmord, skal ifølge flere eksperter findes i mændenes tanker om at være mand og maskulin. (© stock.xchng)

De danske mænd står for langt størstedelen af alle fuldbyrdede selvmord i Danmark. På trods af en generel faldende selvmordskurve, så er det stadig omkring tre gange så mange mænd som kvinder, der begår selvmord, det skriver Berlingske Tidende søndag.

Således blev der i 2008 begået 597 selvmord og 70 procent - svarende til 415 - blev begået af mænd, viser de nyeste tal fra Sundhedsstyrelsen. Til sammenligning blev 394 personer dræbt i trafikken samme år.

Årsagen skal ifølge flere eksperter findes i mændenes tanker om at være mand og maskulin.

- Mænd ser absolut ikke sig selv som værende mandige, hvis de taler om, at de har alvorlige selvmordstanker. Den manderolle, de mener, de skal have, indeholder ikke, at man ikke kan holde livet ud, siger Lilian Zøllner, der er centerleder på Center for Selvmordsforskning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk