Mænd er mere intelligente end kvinder

Professor i psykologi, Helmuth Nyborg fra Århus Universitet, mener, at mænd er mere intelligente end kvinder. Han har undersøgt 100 skoledrenge og 100 skolepiger for at se, hvor gode de er til at løse konkrete og abstrakte opgaver. Flere forskere kalder dog undersøgelsen for uvidenskabelig.

Mænd er nøjagtig 27 procent mere intelligente end kvinder. Detmener professor i udviklingspsykologi ved Aarhus Universitet,Helmuth Nyborg, der ifølge Politiken har forelagt sin opdagelse påen kongres i USA.

Helmuth Nyborg bygger undersøgelsen på test af 100 drenge og 100piger fra skoler i Skanderborg og Århus.

Han har undersøgt, hvor gode de er til at løse konkrete ogabstrakte opgaver.

Men undersøgelsen siger ikke noget om børnenes sociale ogfølelsesmæssige intelligenser, da de ifølge Helmuth Nyborg ikke kanmåles videnskabeligt.

Intelligens er mange ting

Hjerneforsker Peter Lund Madsen er dog ikke enig i Helmuth Nyborgskonklusioner:

- Intelligens består af mange ting, også indlevelsesevne ogintuition. Bare fordi man ikke kan måle dem, kan man ikke sige, deikke eksisterer. Nyborgs undersøgelse viser kun én ting, nemlig atdrengene er bedre til at løse testene. Men at sige, de er mereintelligente end piger, er lige så absurd som at sige, at grøn erpænere end gul, siger han til Politiken.

Helmuth Nyborg er dog stadig ikke i tvivl om, at hansundersøgelse er videnskabeligt underbygget:

- Alle seriøse forskere i intelligens er enige om, at g-scorener det bedste måleinstrument for den almene intelligens. Minundersøgelse viser, at drenge og piger er lige intelligente indtil14-års alderen, men når de passerer de 16 år, har mændene en 27procent højere g-score end kvinderne. Så kan man selv vælge om, manvil græde eller råbe hurra over resultatet«, siger HelmuthNyborg.

G-scoren er den måleenhed man bruger for at vise, hvor hurtigtog hvor godt et menneske er til at løse konkrete og abstrakteopgaver.

Erik Lykke Mortensen, der er lektor i sundhedspsykologi påKøbenhavns Universitet, bakker dog heller ikke om Nyborgsundersøgelse.

- Resultatet afhænger af, hvordan man har udvalgt disse prøverog hvilke emner, de består af, siger han til Radioavisen.

Han understreger, at det er videnskabeligt bevist, at der erforskel på mænd og kvinders kompetence, når det gælder begavelse ogintelligens.

Den omstidte psykologi-professor, Helmuth Nyborg, har tidligereværet i mediernes søgelys, da han mener at have bevist, atmenneskets hvide race er mere intelligent end den sorte.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter