To mænd fængslet for at franarre 80-årig kvinde 500.000 kroner

To mænd udgav sig ifølge sigtelse for at være betjente, som ville hjælpe ældre kvinde med at undgå hackerangreb.

To mænd på 19 og 20 år har i dag været i grundlovsforhør to dage efter, at sagen blev anmeldt. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

To mænd på 19 og 20 år er varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have narret 532.000 kroner fra en 80-årig kvinde, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Mændene udgav sig ifølge politiet for at være betjente, som ville hjælpe den ældre dame i forbindelse med, at nogen havde forsøgt at hacke hendes bankkonto.

Politiet fik anmeldelsen om bedrageriet i mandags, mændene blev anholdt i går eftermiddag, og i dag er de blevet varetægtsfængslet frem til 6. august.

Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby glæder sig over, at politiet fik hurtigt fat i mændene.

Kontaktede kvinde pr. telefon og på adressen

- Nu ligger der en masse efterforskning foran os. Vi skal for eksempel se på, om de har lavet andre ting, og hvordan de præcis har gjort i denne sag, siger Charlotte Skovby.

Grundlovsforhøret ved Retten i Glostrup blev holdt for lukkede døre. Derfor har offentligheden ikke adgang til, hvilke beviser politiet har og hvad de sigtede har forklaret.

Af sigtelsen fremgår det dog, at bedrageriet stod på over en længere periode. De har både taget kontakt til hende over telefonen og på hendes adresse i en periode fra 27. juni frem til 9. juli.

Hun udleverede sine koder til netbank og sit NemID til de to mænd i den tro, at de var fra politiet og ville hjælpe hende.

/ritzau/

Facebook
Twitter