To mænd fra LTF får livstid for drab i bandekonflikt

To mænd fra Loyal To Familia idømt fængsel på livstid for et drab og to drabsforsøg i bandemiljøet.

Københavns Byret har fundet det bevist, at skyderiet skete som led i bandekonflikten mellem Loyal To Familia og Brothas. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

To mænd fra den midlertidigt forbudte bande Loyal To Familia er i dag idømt fængsel på livstid.

Det sker, efter at Københavns Byret har kendt de to unge mænd skyldige i et drab og to drabsforsøg som led i den københavnske bandekonflikt i 2017.

Hovedforholdet i sagen er et drab, der fandt sted en torsdag i november 2017. De to mænd kom midt på eftermiddagen kørende på en knallert ved MjølnerparkenNørrebro i København.

Affyrede syv skud mod bil

Knallerten styrede direkte over mod en personbil. En mand på knallerten steg af og affyrede syv skud med en halvautomatisk pistol mod bilen.

I bilen sad tre personer, heriblandt Ghassan Ali Hussein, som blev ramt i hovedet og i ryggen. Han døde kort tid efter.

En anden person fik strejfet sin venstre arm af et projektil, mens en tredje person formåede at flygte ud af bilen uden skrammer.

Gerningsmændene flygtede efterfølgende på knallerten, inden de blev samlet op af en hvid Toyota Avensis på svenske plader. Det er ikke lykkes politiet at finde frem til flugtbilisten.

- Det er et nøje planlagt drab. Man kører ind, hopper af en knallert og affyrer skud ind mod bilen. Det er likvidering. Der er ingen formildende omstændigheder i den her sag, siger senioranklager Line Steffensen.

Tilhørere smidt ud af retssal

Retssal 27 i det indre København blev ikke bygget med det formål at afholde nævningesager.

Og det ses tydeligt onsdag, hvor flere utilfredse tilhørere bliver smidt ud på grund af brandfare med begrundelsen, at de ikke er familie eller fra pressen.

Københavns Byret har fundet det bevist, at skyderiet skete som led i bandekonflikten mellem Loyal To Familia og Brothas. Derfor er de to mænd dømt efter straffelovens paragraf 81a, der populært kaldes bandeparagraffen.

Den bestemmelse tages i brug, når lovovertrædelsen har baggrund i en konflikt mellem to bander.

Begge mænd har anket afgørelsen til Østre Landsret, og dommeren har i samme ombæring valgt at udstrække navneforbuddet, som betyder, at pressen ikke kan nævne navnene på de to dømte. /ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk