Mænd i dobbelt så mange trafikulykker som kvinder

Det er især de unge mænd, der kører galt, viser ny rapport fra Vejdirektoratet.

Unge i alderen 18 til 24 år udgør cirka 20 procent af alle dræbte og tilskadekomne i trafikken, (Foto: Newsbreak.dk © Scanpix)

Der er nok en del mænd i husstandene, som vil mene, at de kører bedre bil end konen. Men den myte afliver en ny rapport fra Vejdirektoratet.

Mændene er nemlig langt oftere involveret i trafikulykker - selv når der tages højde for, at de kører flere kilometer end kvinder, viser rapporten.

- I to ud af tre ulykker, hvor en person er kommet til skade på vejene, er en mand involveret i ulykken, fortæller Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Det vil sige, at dobbelt så mange mænd som kvinder kommer ud for en trafikulykke, selvom de kun færdes en smule mere i trafikken, når man ser på antallet af kørte kilometer.

Specielt de unge topper statistikken - unge i alderen 18 til 24 år udgør cirka 20 procent af alle dræbte og tilskadekomne i trafikken, mens de kun udgør cirka 8 procent af den samlede befolkning.

Særligt mændene mellem 18 og 24 år fylder i statistikken for dræbte og tilskadekomne i trafikken, men mændene mellem 25 og 34 kommer også markant mere til skade end de jævnaldrende kvinder.