To mænd i fængsel for skud mod politiet

Retten i Nykøbing Falster har idømt to mænd idømt otte og to års fængsel, efter at der blev skudt mod en forfølgende politibil.

(Foto: DR © DR)

Når man åbner ild mod politiet med et automatvåben, så er der tale om et drabsforsøg. Så i dag sendte Retten i Nykøbing Falster en 31-årig mand otte år i fængsel for en skudepisode i marts sidste år.

Sammen med en kammerat var manden på vej væk fra et natligt indbrud hos maskinforhandleren Karl Mertz i Horreby med to stjålne kompressorer i deres VW varevogn.

En politipatrulje indhentede mændene ved Lisstrup på Falster og påkørte folkevognen for at få den til at stoppe. Men den ene mand affyrede flere skud mod patruljevognen.

Erkendte skyderiet

Skuddene ramte blandt andet dækket og forruden, men ved et lykketræf blev ingen af betjentene ramt.

Den 31-årige har erkendt, at det var ham, der åbnede ild. Men han nægtede, at han havde til hensigt at dræbe politifolkene. Men nævningetinget lod sig ikke overbevise. Samtidig blev han dømt for røveri og for våbenbesiddelsen.

Den 39-årige medtiltalte blev til gengæld kun dømt for røveri og for at have haft et sæt handsker særligt beregnet til at slå fra sig med, såkaldt knuckle gloves. Han fik to års fængsel.

Begge mænd valgte på stedet at anke til landsretten for at blive frifundet.

Det var tilsyneladende med et militær M66-gevær, at politibilen blev beskudt. Men våbnet er aldrig blevet fundet.

Politiet fik hul på sagen, da politifolk i anden anledning en måned efter skyderiet var på besøg på en gård ved Nykøbing Falster.

De fik øje på dele fra en hvid VW Caravelle, der var hugget op. Da de vidste, at det netop var sådan en bil, der var blevet skudt fra mod deres kolleger, lagde de to og to sammen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk