Mænd siger ok til amning på café

Mænd er lidt mere tolerante over for amning af spædbørn på caféer og restauranter end kvinder. Overraskende, siger mandeforsker til resultatet af en undersøgelse af danskernes holdning.

Især amning på bænke i parker og på veje er accepteret af den danske befolkning. (© Stock.xchng)

Mange af landets caféejere og restauratører er ikke vilde med det. Men langt de fleste danskere synes, at det er helt i orden at amme babyer offentligt.

Og det er især mændene, der ser positivt på, at mødre løfter op i blusen og giver den lille mad i det offentlige rum.

Analyseinstituttet Cantinét har for Ritzau undersøgt danskernes holdning til amning i det offentlige rum. Her svarer 77 procent, at det generelt er okay. For mændene er tallet lidt over 80 procent og for kvinderne 74 procent.

Kønsfordelingen overrasker mandeforsker Kenneth Reinicke, der er lektor på institut for samfund og globalisering ved Roskilde Universitetscenter.

Kan ikke sidde hjemme og glo ind i væggen

- Umiddelbart skulle man tro, at det var omvendt. Hovedforklaringen kan være, at vi generelt har set et skift i manderollen. Mænd i dag er mere ansvarsfulde og har efterhånden fået stor forståelse for og indsigt i, hvad det vil sige at have børn. De er mere bevidste om, hvor svært det kan være, og at det er nødvendigt for kvinder på barsel at komme ud og ikke bare sidde derhjemme og glo ind i væggen, siger han.

På Café Theodors i København har amning, barnevogne og bleskift været forbudt i flere år. Og her får meningsmålingen ikke ejer Rud Juul Andersen til at ændre holdning. For hans erfaring er, at rigtig mange er glade for at slippe for ammende mødre og barneskrål.

- Mange kommer kun her af den grund, og jeg har fået dobbelt så meget at lave, siden jeg satte skiltet op. Mødregrupperne sidder i flere timer på café og køber kun en kop kaffe. Det kan jeg ikke leve af, siger han.

Facebook
Twitter