Mia Skadhauge Stevn er bekræftet død: Det ved vi om sagen

Efter retsmedicinske undersøgelser af fundne ligdele, bekræfter politiet, at 22-årige Mia Skadhauge Stevn er død. Få overblikket her.

Politiet arbejdede onsdag på en adresse i Flauenskjold i Nordjylland. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Politiet bekræfter lørdag formiddag, at de dele af et menneske, som for få dage siden blev fundet i Dronninglund Storskov, stammer fra den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, som forsvandt i sidste weekend.

Torsdag blev to 36-årige mænd sigtet i sagen. Den ene er fængslet i fire uger for at have dræbt hende, mens den anden mand er blevet løsladt. De nægter sig begge skyldige.

Få overblikket over sagen her:

Søndag 6. februar: 22-årig kvinde træder ind i mørk personbil

Politiet formoder, at Mia Skadhauge Stevns rute forløb sig således.
Politiet formoder, at Mia Skadhauge Stevns rute forløb sig således.

Videoovervågning fra området, Mia Skadhauge Stevn er forsvundet i, viser hende stå ind i en mørk personbil klokken 06.09 søndag morgen ved Netto-forretningen i nummer 99 på Vesterbro i Aalborg.

Personbilen kører derefter væk fra Vesterbro mod syd.

Forinden havde Mia Skadhauge Stevn bevæget sig fra Jomfru Ane Gade og videre mod Borgergade og derefter ad Vesterbro mod syd, hvor hun gik på det vestlige fortov, da hun blev samlet op.

Mandag 7. februar: Mia efterlyses af politiet

Mandag formiddag efterlyser Nordjyllands Politi officielt 22-årige Mia Skadhauge Stevn. De pårørende er meget bekymrede for hende, lyder det.

- Derfor efterlyser vi hende nu med billeder i offentligheden, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen i en pressemeddelelse mandag.

Han opfordrer kraftigt alle med oplysninger om, hvor den 22-årige Mia måtte befinde sig, til straks at rette henvendelse til politiet.

Mandag 7. februar: Politiet efterlyser personbil

  • Politiet har ikke kunnet fastslå køretøjets præcise mærke; derfor kan man kun beskrive det som en mørk personbil.
  • Som man kan se øverst, er billedet fra klokken 06.09.
1 / 2

Dagen efter Mia Skadhauge Stevns forsvinden efterlyser Nordjyllands Politi den mørke personbil, som hun er blevet samlet op af. Politiet beder befolkningen om hjælp til at identificere bilen og frigiver overvågningsbilleder.

Man kan ikke umiddelbart fastslå køretøjets præcise mærke, lyder det fra politiet, som heller ikke ud fra overvågningsbillederne kan se, om Mia Skadhauge Stevn er steget ind i bilen frivilligt.

Men umiddelbart ser det frivilligt ud, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi mandag til DR Nyheder.

Alligevel giver det anledning til bekymring, at ingen har hørt fra kvinden siden søndag morgen.

- Det undrer os meget, at vi overhovedet ikke har hørt fra hende. Vores frygt er, at Mia kan have været udsat for en forbrydelse, lyder det mandag fra vicepolitiinspektøren.

Tirsdag 8. februar: Politiet efterlyser vidner og video

Politiet er tirsdag stadig ikke lykkedes med at finde Mia Skadhauge Stevn. De efterlyser derfor endnu en gang vidner, der måtte vide noget i sagen.

Samtidig opfordrer de borgere i Aalborg Kommune til at sikre video eller anden overvågning fra biler, hjem eller andre steder, som er optaget i tidsrummet fra søndag den 6. februar klokken 03.00 og frem til 10.00 søndag morgen.

Det gælder også, hvis man har taget billeder af sin bytur i Aalborg natten til søndag, lyder det fra politiet.

- Hvis man har taget festbilleder, så er vi særdeles interesserede i at se dem. De kan rumme informationer af væsentlig betydning for efterforskningen, pointerer vicepolitiinspektør Frank Olsen tirsdag.

Onsdag 9. februar: Politiet anholder to mænd for drab

Politiet arbejder onsdag på en adresse i Flauenskjold i Nordjylland, efter at to 36-årige mænd er anholdt og sigtet for drab. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

To 36-årige mænd bliver onsdag klokken 11.20 anholdt og sigtet for drab i forbindelse med sagen om den forsvundne 22-årige Mia Skadhauge Stevn.

Det oplyser Nordjyllands Politi onsdag i en pressemeddelelse.

Her fortæller de desuden, at kvinden fortsat ikke er fundet, men at politiet arbejder på to adresser i henholdsvis Østervrå og Flauenskjold i Nordjylland.

- Vi kommer til at arbejde på disse to adresser i lang tid fremover. Vi har et stort efterforskningsarbejde foran os med tekniske undersøgelser, afhøringer, forhøringer og meget mere, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen ved Nordjyllands Politi.

På en af adresserne har man fundet en bil, som man formoder er identisk med den mørke personbil, som Mia Skadhauge Stevn satte sig ind i på Vesterbro i Aalborg søndag morgen.

Det var under en gennemgang af overvågningsmateriale, at man faldt over et registreringsnummer på bilen, som ledte politiet på sporet, fortæller Frank Olsen.

- Via videoovervågning har vi fundet et registreringsnummer på den bil, der formodentlig samlede Mia op på Vesterbro søndag morgen klokken 06.09, siger han.

Senere på aftenen bekræfter politiet overfor DR Nyheder, at de er til stede på en tredje adresse i Nordjylland, som har tilknytning til en af de sigtede mænd.

Onsdag 9. februar: Politiet beslaglægger sort bil fra adresse

Politiet fjerner onsdag aften en sort bil på adressen i Flauenskjold i Nordjylland. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

På adressen i Flauenskjold har Nordjyllands Politi onsdag aften sat et stort hvidt telt op og er i færd med at fjerne en sort bil fra stedet.

- Politiet er massivt til stede herude. Journalisterne er blevet gennet væk, og afspærringen er blevet lavet større, så vi ikke kan komme tæt på, fortæller DR Nyheders retsreporter Caroline Clante, der er i Flauenskjold.

- Men jeg kan se, at der lige nu er en sort bil oppe på ladet af en lastvogn.

Det vides endnu ikke, om der er tale om den sorte bil, som tidligere har været efterlyst i forbindelse med 22-årige Mia Skadhauge Stevns forsvinden.

Torsdag 10. februar: De to mænd fremstilles i grundlovsforhør

Ifølge sigtelsen er de to mænd sigtet for på ukendt vis at have dræbt Mia Skadhauge Stevn i tidsrummet, fra hun forsvandt søndag morgen 06.09 og frem til anholdelsen af de to mænd. De nægter sig skyldige.

De to mænd er ifølge DR's oplysninger venner og har været det i flere år.

En dommer vælger at varetægtsfængsle den ene af de to mænd i fire uger efter det fire timer lange grundlovsforhør.

Den anden bliver løsladt - en afgørelse som anklagemyndigheden har bedt landsretten om at vurdere.

Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at mændene og 22-årige Mia Skadhauge Stevn kendte hinanden, lyder det fra politiet.

Samme dag: Politiet finder dele af et menneske

Klokken 20 afholder Nordjyllands Politi pressemøde, hvor vicepolitiinspektør Frank Olsen oplyser, at man har fundet dele af et menneske, som formodes at være Mia Skadhauge Stevn.

Fundet gør de i Dronninglund Storskov.

- De pårørende er blevet underrettet, siger han alvorligt.

- Politiet afventer fortsat en række tekniske og retsmedicinske undersøgelser, der blandt andet skal bekræfte, at der er tale om den 22-årige og fastslå dødsårsagen.

Politiet ønsker ikke at gå for meget i deltajer om, hvordan de har fundet frem til findestedet, men de fortæller, at der er kommet flere spor frem ved at kortlægge sigtedes færden.

Derudover beder de endnu engang offentligheden om hjælp.

- Vi har brug for at høre fra eventuelle vidner, der har været oppe omkring Sulsted Kirkevej og Hammer Bakker i tidsrummet fra søndag 6. februar kl. 06.30-07.30 – altså 20 minutter efter, at Mia Skadhauge Stevn blev samlet op på Vesterbro i Aalborg.

Fredag 11. februar: Politiet går ud med nye billeder af bil

  • Politiet leder efter vidner, som har set denne sorte golf i Hammer Bakker søndag morgen. (© Nordjyllands Politi)
  • (© Nordjyllands Politi)
  • (© Nordjyllands Politi)
1 / 3

Nordjyllands Politi går ud med nye billeder af den bil, som de formoder, Mia Skadhauge Stevn satte sig ind i.

- Vi søger efter vidner, der har set denne Golf i Hammer Bakker i tidsrummet fra cirka kl. 06.30-07.30 søndag den 6. februar, siger efterforskningsleder Frank Olsen i en pressemeddelelse.

På billedet kan man se, hvor det efterlyste køretøj præcist holdt i det pågældende tidsrum.

- Man skal hæfte sig ved, hvordan nummerpladen ser ud, mærket og formen på bilen. Ring til os på 114, hvis du har set den i Hammer Bakker i det tidsrum – tak for hjælpen, siger Frank Olsen.

Bilen holdt ifølge politiet parkeret her.

Lørdag 12. februar: Politiet bekræfter, at Mia Skadhauge Stevn er fundet død

Politiet har afspærret området omkring Dronninglund Storskov i Nordjylland, hvor dele af Mia Skadhauge Stevns lig er fundet. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

Nordjyllands Politi bekræfter lørdag formiddag, at det er liget af den 22-årige kvinde Mia Skadhauge Stevn, man har fundet i Dronninglund Storskov.

De oplyser, at hun er blevet identificeret via retsmedicinske undersøgelser.

- Politiets undersøgelser i Dronninglund Storskov pågår fortsat, men vores forventning er, at de afsluttes sidst på dagen. Derfor vil man stadig se politi i området og andre steder som følge af politiets efterforskning, oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen i en pressemeddelelse.

De pårørende er blevet underrettet, men politiet vil ikke sige mere om den videre efterforskning. De søger dog stadig vidner, der har været i Dronninglund Storskov fra mandag aften og frem til tirsdag morgen.

Det mangler vi at få svar på

Der er stadig et utal af spørgsmål i sagen om Mia Skadhauge Stevns død, som vi endnu ikke har fået svar på.

Vi kender endnu ikke detaljer om sigtelsen, der lige nu lyder på drab, og heller ikke hvilke beviser politiet har indsamlet.

Vi ved fortsat ikke, hvad politiet mener, der skulle være foregået eller hvad dødsårsagen, og hvad motivet er.

Politiet har tidligere oplyst, at den mørke personbil kunne være en pirattaxa, men det ved vi ikke, om de fortsat holder fast i.

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på 1 1 4.