To mænd på 27 og 38 år fra henholdsvis Randers og Hobro sigtes for to tilfælde af groft hærværk i Randers i weekenden.
Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
De to mænd er sigtet for natten mellem fredag og lørdag at have væltet flere gravsten og overhældte 84 gravsten med grøn maling på Østre Kirkegård.
De er også sigtet for samme nat at have begået hærværk på en bygning tilhørende Sparekassen Kronjylland på hjørnet af Mariagervej og Rådmands Boulevard i Randers, hvor der blev kastet sort og grøn maling på husfacaden.
- De to mænd er desuden sigtet for straffelovens § 266 b, da det er politiets umiddelbare opfattelse, at motivet for de to tilfælde af hærværk har været at forhåne en bestemt befolkningsgruppe på baggrund af deres religion, lyder det i pressemeddelelsen.
Herunder kan du se en video fra, da gravstene blev gjort rent i mandags:
Fremstilles i grundlovsforhør
De to mænd fremstilles begge i grundlovsforhør klokken 13.30 i Retten i Randers, hvor politiet vil begære lukkede døre. Derfor vil de ikke stille op til interview og uddybe, hvad der har ført til anholdelserne.
I en pressemeddelelse udtaler chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen:
- Jeg er tilfreds med, at vi i går, på baggrund af vores efterforskning, fik anholdt to personer, som vi mistænker for at stå bag de to tilfælde af hærværk i Randers i weekenden. Sagerne har haft stor bevågenhed i offentligheden, og det har også medført henvendelser fra borgerne, som jeg gerne vil takke for.
- Anklagemyndigheden vil nu begære de to mænd varetægtsfængslet, mens efterforskerne arbejder videre med sagerne. Så vi vil fortsat meget gerne høre fra borgere, der måtte have oplysninger, der kan være relevante for politiet, siger han.
Har I en mistanke om, at der kan være flere involverede?
- Det kan, og det vil jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, siger Klaus Arboe Rasmussen.
DR har været i kontakt med Klaus Arboe Rasmussen, som ikke ønsker at kommentere efterforskningen, da de ønsker, at grundlovsforhøret skal foregå for lukkede døre.
Det vil betyde, at offentligheden vil få indsigt i den præcise sigtelse, og at man vil få indblik i, hvordan de forholder sig til denne. Til gengæld vil man ikke høre politiets grundlag for, at de mener, at de kan varetægtsfængslet.
- Det eneste, jeg kan sige, er, at der er en stor efterforskning foran os, siger han til DR.