Mærsk om flygtningeskib: Vi er dybt bekymrede for sikkerheden

Situationen ombord på ‘Alexander Maersk’ giver panderynker på Esplanaden.

Billedet viser angiveligt redningsarbejdet tidligt fredag morgen på Alexander Maersk. (Foto: © DANILO CAMPAILLA, Scanpix)

Containerskibet ‘Alexander Maersk’ har normalt 25 besætningsmedlemmer. Nu ligger det for anker ud for den italienske kyst med fire gange så mange mennesker ombord.

Alexander Maersk samlede tidligt fredag 113 nødstedte migranter op ud for den italienske kyst. De lokale myndigheder nægter at tage imod migranterne, der derfor er fanget ombord på containerskibet, hvor situationen er ‘uholdbar’.

- Det udgør både en sundheds- og sikkerhedsrisiko. Både for vores besætning, men ikke mindst de stakkels mennesker. Skibet er slet ikke beregnet til at have så mange ombord, mere end 100 personer, i en længere periode, siger chief technical officer Palle Laursen, Maersk Line til DR Nyheder.

Reddet fredag morgen

De nødstedte migranter kom ombord tidligt fredag, efter de italienske myndigheder havde bedt containerskibet om at yde redningshjælp. Alexander Maersk får dagligt bragt forsyninger ombord, mens spørgsmålet om, hvilket land der skal modtage flygtningene, har udviklet sig til et politisk dilemma.

Fra Maersk-hovedkvarteret på Esplanaden i København appellerer man til, at det hurtigt bliver afklaret.

- Det er et kæmpe problem at have alle de mennesker ombord. For os er det et spørgsmål om at få dem i land så hurtigt som muligt, siger Palle Laursen.

Har reddet migranter før

Han fortæller, at Maersk-skibe alene i Middelhavet har samlet 2.400 migranter op inden for de seneste år. Fartøjet Alexander Maersk har i alt samlet 600 op.

- De ombordværende (migranter, red.) har det efter omstændighederne godt. Men som tiden går er det klart, at situationen bliver anspændt. Vi er dybt bekymrede for sikkerheden for vore besætningsmedlemmer. De har gjort en stor indsats, som vi er stolte af. Men de er slet ikke gearet til at sørge for så mange menneskers velbefindende, siger Palle Laursen, der peger på, at de sanitære forhold ombord ikke kan følge med.