Mærsk-redegørelse om ulovlig udledning er mangelfuld

Miljøstyrelsen vil have en supplerende redegørelse fra Mærsk inden 7. august.

RB plus. Mærsk er blandt mange ramte i cyberangreb It-systemer verden over er ramt af et hackerangreb. En foreløbig analyse fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) viser, at det drejer sig om såkaldt ransomware. Stort it-nedbrud rammer Mærsk-koncernen Ifølge Mærsk skyldes it-nedbruddet hos koncernen et hackerangreb, skriver Ritzau Finans.Se RB kl.15.23 d.27.06.2017 Arkivfoto: Maersk - A. P. Møller-Mærsk hovedkvarter på Esplanaden i København. Tid og sted: onsdag d. 26. februar 2014, Esplanaden, København.. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017) (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Miljøstyrelsen har modtaget en redegørelse fra Maersk Oil om de ulovlige udledninger af kemikalier i forbindelse med olie- og gasproduktion i Nordsøen, men den er mangelfuld.

Maersk Oil får nu frem til 7. august til at levere en supplerende redegørelse, fordi der er brug for flere oplysninger.

Redegørelsen vil indgå i en vurdering af, hvilke sanktioner der kan blive tale om over for Maersk Oil.

- Det her er en meget alvorlig sag. Vi noterer os, at Maersk Oil nu er stoppet med at bruge de to ulovlige kemikalier - nemlig Scavtreat og WT-1099, siger Inger Bergmann, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Styrelsen mangler flere oplysninger om, hvad der er gået galt i Maersk Oils procedurer, og hvordan virksomheden vil forebygge, at sådan en fejl sker igen.

Kemikaliet Scavtreat mistænkes for at indeholde en komponent, der er mere miljøskadelige, end Mærsk har oplyst til myndighederne.

En aktindsigt, som DR har søgt og fået i indberetninger fra Mærsk til Miljøstyrelsen, viser, at Mærsk har udledt 35.106 ton af kemikaliet Scavtreat i Nordsøen fra 2012 til 2016. Heraf udgør det mistænkte stof 42 ton.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter