Magasin undrer sig over Ikea-åbning: Det er konkurrenceforvridende

En åbning af flere butikker vil også sprede kunderne, mener økonomidirektør.

Klokken 10 slog Ikea dørene op til reoler, lænestole og køkkenudstillinger. Og det til stor begejstring for kunderne, der strømmede til.

Mindre begejstret er man i stormagasinet Magasin, som stadig holder lukket på grund af coronavirus.

- Det er stærkt konkurrenceforvridende, at butikskoncepter, der ligner vores, kan åbne, når vi ikke kan, siger Peter Fabricius, der er økonomidirektør i Magasin, til DR Nyheder.

Han har uforstående set til, at også andre bolighuse har åbnet dørene for kunder igen.

- Jeg undrer mig over, at der er forskelsbehandling. Magasin har en hel boligetage, hvor vi handler med lamper, håndklæder, sengetøj og små møbler, så det minder jo meget om det, man oplever hos nogle af de butikker, der er åbne, siger Peter Fabricius.

Økonomidirektør Peter Fabricius lover, at det vil ske på en coronasikker måde, hvis Magasin får lov at åbne igen. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Spred kunderne

Økonomidirektøren understreger, at det ikke nødvendigvis er ensbetydende med stor smittefare at genåbne storcentre som Magasin.

- Vi kan godt passe på både vores medarbejdere og kunder. Ligesom man har gjort i store byggemarkeder og hypermarkeder under krisen, siger Peter Fabricius.

- Vi følger selvfølgelig de påbud, der kommer, men vi synes da, at man skal tænke over, hvordan man åbner op, så der også kommer en fair konkurrence, og vi vil gerne have lov til at åbne ligesom de andre butikskæder, der har fået den mulighed.

Måske ville det endda være med til at mindske smitterisikoen - siger Peter Fabricius - hvis Magasin og andre butikker kunne lokke kunder væk fra Ikea.

- Hvis man spreder kundetrafikken ud over flere koncepter på en gang, vil man også se, at folk ikke kommer til at stå så tæt.

Politiet kom forbi Ikea

Der viste sig at være stor interesse for boligudstyr og -indretning, da blandt andre Ikea åbnede i dag efter at have været lukket i cirka seks uger.

Ved flere af butikkerne var der så lange køer, at politiet så sig nødsaget til at kigge forbi for at kontrollere, om alt foregik efter coronaforeskrifterne.

De betjente, der besøgte Ikea i Høje-Taastrup vest for København, kunne konstatere, at folk ventede pænt og i sikker afstand af de andre kunder, inden de blev sluset ind.