Maja hjalp forgiftet familie med tøj og mad: Vidunderlige børn

Politiet har endnu ikke fundet toksinet, der kostede to børn livet i Haslev på Sjælland.

Maja Holmvig (th.) er frivillig i foreningen ‘Vestkompagniet’, der blandt andet hjælper flygtninge og andre trængende med mad og tøj.

I halvandet år er børneflokken fra den forgiftede familie i Haslev kommet i Maja Holmvigs hjem.

Hun er frivillig i foreningen ‘Vestkompagniet’, der blandt andet hjælper flygtninge og andre trængende med mad og tøj.

- Det var nogle vidunderlige børn. Varme, imødekommende, kontaktsøgende, taknemmelige og dejlige alle sammen, siger Maja Holmvig, der på sin privatadresse driver foreningens tøjlager og derfor kom tæt på den børnerige flygtningefamilie fra Congo.

- Der er et stort tøjbehov med så mange børn, konstaterer hun nøgternt.

Genoplivning på stedet

Torsdag slog akutberedskabet i Region Sjælland storalarm, efter redningsmandskab rykkede ud til en familie på 12 med svære symptomer på forgiftning. To personer på adressen i Haslev måtte genoplives på stedet. Senere på dagen blev alle tilskadekomne behandlet hos specialister på Rigshospitalet i København. To af børnenes liv stod ikke til at redde og de blev senere på aftenen erklæret døde for rullende kameraer under et tv-transmitteret pressemøde.

For Maja Holmvig ‘knækkede filmen’, da hun hørte om de tragiske dødsfald.

- De her små liv der aldrig rigtigt nåede at blive levet, ...de fik ikke en chance. Det er forfærdeligt, tragisk og svært at finde de rigtige ord.

Efterforsker fortsat bredt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterforsker hændelsen ‘bredt’, men har endnu ikke fastlagt, om det var et naturligt forekommende toksin i den danske natur, der kostede børnene livet.

- Vi er selvfølgelig særligt interesserede i, hvad familien har spist men ser også på andre ting. Vi forventer at undersøgelserne fortsætter ind i den kommende uge, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Tilbyder ekstra hjælp

Sent fredag eftermiddag var de overlevende fortsat indlagt på Rigshospitalet. Maja Holmvig står klar til at hjælpe, når familien er klar til at vende hjem til Haslev.

- Vi vil fortsætte, som vi hidtil, men der er selvfølgelig en yderligere opgave i at fungere som et bindeled til det offentlige og en form for tryghed. Hvis der er behov for sorgbehandling eller hjælp står vi til rådighed for at formidle den kontakt.

Fordi der kan være tale om en fødevareforgiftning understreger Maja Holmvig flere gange, at foreningen Vestkompagniet ikke har hjulpet den berørte familie med fødevarer de seneste tre uger.