Majbritt er træt af kritik fra vegetarer: Vil spise mit kød i fred

Den politiske debattør Majbritt Maria Nielsen fortæller i Aftenshowet, at hun er træt af at skulle forsvare sine madvalg.

Kød eller ikke kød.

Det er spørgsmålet, der ifølge den politiske debattør Majbritt Maria Nielsen ofte diskuteres i lidt for hidsige vendinger, når vegetarer og kødspisere mødes.

I et debatindlæg i Berlingske med overskriften 'Hvordan ved du, om et menneske er vegetar?' argumenterer hun for, at tonen fra vegetarer ofte er for hård over for folk med andre holdninger, og i Aftenshowet uddyber hun.

- Jeg har en generel træthed i min krop omkring den påduttenhed og den meget hidsige måde at henvende sig til os kødspisere, hvis man har en mission, fortæller den 28-årige debattør, som fik inspirationen til debatindlægget, da hun så en kommentar på Facebook:

- Jeg følte mig kaldet til at skrive noget om det, fordi jeg havde set et opslag på Facebook, hvor en voksen mand talte til Føtex på deres Facebookside på en måde, som var fuldstændig utilstedelig.

Vigtig debat

Majbritt Maria Nielsen mener ikke, kødspisere i samme grad forsøge at 'omvende' vegetarer.

- Hvis man har valgt at være kødspiser, så har jeg ikke oplevet nogen, der havde meget travlt med at servere kød for folk, der havde valgt det fra, lyder det blandt andet fra Majbritt Maria Nielsen.

Generalsekretær i Dansk Vegetarforening, Rune-Christoffer Dragsdahl, er til dels enig i, at tonen kan være for hård, men han mener, at Majbritt Maria Nielsens blogindlæg sætter tingene for stereotypt op.

- Jeg fandt det særlig problematisk, at Majbritt skrev, om vegetarer ikke bare kunne spise deres grøntsager i stilhed og lade os andre være i fred. Der følte jeg: 'Ej, det er en vigtig debat', siger Rune-Christoffer Dragsdahl i Aftenshowet og tilføjer:

- Dyr, miljø og sundhed, som er det, der relaterer sig til vores forbrug af kød. Det er vigtige emner, der optager os allesammen.

Lidt charmerende

Majbritt Maria Nielsen mener, at det skal være tilladt at debattere alt mellem himmel og jord, men hun ser gerne, at tonen bliver bedre.

- Der er ikke noget, men ikke må diskutere. Hvis man har en sag, der kommer så vagt igennem som det vegetariske budskab, er man nødsaget til at tage folk lidt i hånden og være lidt charmerende, argumenterer Majbritt Maria Nielsen, der gerne vil fortsætte snakken.

- Jeg vil langt hellere tale om, at vi har taget et kollektivt valg om, at vore menneske-præferencer overstiger dyrs præferencer, og derfor spiser vi dem, siger hun.

Du kan se Majbritt Maria Nielsen og Rune-Christoffer Dragsdahl debattere i Aftenshowet øverst i artiklen.