Majbritt og familien på sommerlejr: Vi har kun 2500 kroner om måneden til os selv

Majbritt Pedersen er på Dansk Folkehjælps sommerlejr for udsatte familier i Helsingør.

Ud af et rådighedsbeløb på maksimum 2500 måneden til to voksne og to børn er det meget, meget svært at få sparet op til, at man kan tage på ferie, siger Majbritt Pedersen, der lige nu er på sommerlejr med Dansk Folkehjælp. (© Privatfoto)

Majbritt Pedersen og Daniel Sørensen fra Næstved er netop nu på sommerlejr sammen med deres to drenge i Helsingør, sommerlejren er et tilbud til udsatte og fattige familier, som ellers ikke ville have mulighed for at holde sommerferie.

- Vi er på sommerlejr, fordi vi ikke selv har råd til at tage på ferie med vores børn. Vi vil gerne give vores børn en oplevelse, noget de kan fortælle om, når de kommer tilbage til skolen ligesom, at deres kammerater fortæller, at de har været på ferie, siger Majbritt Pedersen.

Majbritt Pedersen er sygemeldt og modtager kontanthjælp, og hendes mand Daniel Sørensen er i erhvervspraktik, de har en lav indkomst og er glade for Dansk Folkehjælps sommerlejr, som gør at de alligevel kan komme på sommerferie.

2500 kroner til en familie på fire

- Vi har et rådighedsbeløb, der hedder maksimum 2500 kroner om måneden, når alt er betalt. Det er til to voksne, to børn og to børn, som kommer på weekend. Og ud af et rådighedsbeløb på maksimum 2500 måneden er det meget, meget svært at få sparet op til, at man kan tage på ferie, siger Majbritt Pedersen.

På sommerlejren er der mange forskellige aktiviteter, som de frivillige fra Dansk Folkehjælp er med til at arrangere, alt fra hygge om bålet, fodbold, bygning af en totempæl og masser af socialt samvær.

Men det er ikke kun med positive følelser, at Majbritt Pedersen og familien har taget imod tilbuddet om økonomisk hjælp til at holde sommerferie.

Vil allerhelst klare sig selv

- Jeg synes ikke, det er sjovt at skulle bede om hjælp på nogen områder, man vil jo allerhelst kunne klare sig selv. Selv kunne sørge, for at børnene kommer på ferie også videre. Jeg synes ikke, det er sjovt, at skal spørge om hjælp, men jeg er glad for, at der er muligheden for det. Så alle har mulighed for at komme på ferie med deres børn, siger Majbritt Pedersen.

Majbritt Pedersen kan umiddelbart godt forstå, at der nogen som mener, at hun og manden selv burde betale for at komme på ferie, og ikke ligge andre til økonomisk last.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der har den holdning. Men prøv at lev med en psykisk lidelse, der gør, at du ikke kan fungere ude på arbejdsmarkedet og tage et fuldtidsjob. Så er det ikke nemt, for der er ingen af os på kontanthjælp, sygedagpenge eller lignende, der frivilligt står i den situation.

Vil gerne give børn ferie og computer

Og Majbritt Pedersen ville helst være fri for hjælp udefra, men mener ikke, at det er muligt.

- Der var ikke noget i hele verden, jeg hellere ville end at kunne være selvforsørgende. Give mine børn de ting, som alle andre børn har - ferier, store dyre computere og så videre. Der er bare nogle ting, der gør, at det kan jeg ikke, siger hun.

Røde Kors Danmark har næsten firdoblet antallet af sommerlejre for børn og familier, siger generalsekretær Anders Ladekarl. Se ham fortælle mere om indsatsen i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter