Tema Må der være forskel?

Malene og Henning: Vores liv har ikke ændret sig efter ”En vej – to verdener”

To af familierne fra DR’s dokumentarserie svarede mandag aften på spørgsmål fra læserne på dr.dk.

Henning og Malene (tv) og Esra og Uffe (th) blev mandag aften spurgt ind til, hvordan det har været at deltage i "En vej - to verdener". (Foto: DR Nyheder)

Hvordan har det været, at vise jeres liv frem for hele Danmark i ”En vej - to verdener”? Hvorfor har I valgt at være med? Og hvordan har familie og venner reageret på det?

Det var nogle af de spørgsmål, som læserne gerne vil have svar på, da to af familierne fra DR-dokumentarserien – Henning og Malene samt Esra og Uffe - mandag aften chattede på dr.dk.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

Serien handler om livet ved Hejredalsvej i Aarhus, hvor de velhavende bor på den ene siden, mens lavindkomstfamilierne bor på den anden.

Vi har måske fået et par oplevelser ud af det, men vi har stadig de samme rutiner og de samme ting, vi skal have fokus på i hverdagen, som vi havde i programmet

henning og malene, deltagere i "en vej - to verdener"

Henning og Malene bor i Gellerupparken med deres søn, Niels, og de er begge på kontanthjælp. Flere af brugerne var meget rørte over, hvordan de får hverdagen til at hænge sammen, selvom de ikke har mange penge. Andre ville gerne høre, om det har ændret noget at deltage i programmet.

- Ikke det helt store. Vi har måske fået et par oplevelser ud af det, men vi har stadig de samme rutiner og de samme ting, vi skal have fokus på i hverdagen, som vi havde i programmet, svarede Henning og Malene.

Esra og Uffe bor på ”den rige side” af Hejredalsvejen. Her ville brugerne blandt andet gerne vide, om de hjælper nogle ”på den fattige side”.

- Generelt prøver vi at gøre noget for nabolaget. Da vi boede i Valby, delte vi risengrød ud til hjemløse i december, og Esra startede en legestue op på det lokale plejehjem for at bringe babyer og ældre sammen til fælles glæde, svarede parret.

- Vi har også nogle tanker om initiativer her i Brabrand.

Du kan se alle svarene her.