Maler dømt for våbenlager i kælder

54-årig mand sendt flere år i fængsel, efter at hans kælderrum blev brugt som våbenlager nær Blågårds Plads.

pistol (© DR)

Det kan koste dyrt, hvis man hjælper de krigende bander i København.

Det kan en 54-årig maler fra Nørrebro tale med om, efter at Østre Landsret har sendt ham to et halvt år i fængsel for at lade sit kælderrum bruge som våbendepot.

Det var i januar sidste år, at politiets bandeenhed undersøgte et kælderrum i Baggesensgade ikke langt fra Blågårds Plads.

Våben og ammunition

I kælderen fandt betjentene flere hundrede patroner, pistolmagasiner, tre opbrudte pengeskabe og to gaspistoler, hvoraf der var fiflet med den ene, så den kunne skyde med rigtige projektiler. I en krybekælder skjult bag en plade i kælderen lå der yderligere to pistoler.

Den 54-årige Peter Leth har forklaret, at han har boet på Nørrebro i over 25 år og brugte kælderrummet til at opbevare sine materialer i.

Men et vidne har forklaret, at maleren udmærket godt var klar over, at der blev gemt våben i kælderrummet, og på den baggrund har landsretten fundet ham skyldig.

Skulle bruges af bander

Når våbnene lå så tæt på Blågårds Plads, er det nærliggende at tro, at de skulle bruges i krigen mellem gadebanderne, konkluderer landsdommerne, der lægger tre måneder ekstra oven i straffen på de to år og tre måneder, som byretten fandt passende.

En 20-årig mand, Tahir Ali Shan, der er kendt for at hænge ud med Blågårdsbanden, blev samtidig dømt for at være den, der skjulte våbnene under jorden. Det kostede 17 måneders fængsel.

De tekniske undesøgelser har vist, at et af magasinerne fundet i kælderrummet stammer fra en af pistolerne i krybekælderen. Så derfor bliver de to dømt for både det ene og det andet af våbendepoterne.

Til gengæld gik en 25-årig mand så godt som fri. Han var også tiltalt for at skjule våbnene i kælderen, men beviserne rakte ikke.

/ritzau/

Facebook
Twitter