Malthe Thomsen: Nu er jeg i angriberens rolle

Den danske pædagog, der sad anklaget i New York, glæder sig til at få sat punktum for sagen.

Pædagogen Malthe Thomsen var gennem 5 måneder mistænkt for at have krænket børnehavebørn i New York og var både fængslet i det berygtede Rikers Island-fængsel og levede derefter med en gps-fodlænke. Nu har en amerikansk landsdommer godkendt, at han kan føre en sag om uretfærdig behandling ved en domstol i New York. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Malthe Thomsen kan sandsynligvis ende med at stå ansigt til ansigt med det amerikanske retssystem, han inderligt har kæmpet mod siden sin løsladelse for over et år siden.

En dommer besluttede i dag, at den danske pædagog kan få lov at køre en sag mod politiet, staten og den kvinde, der i sin tid anmeldte ham. For Malthe Thomsen handler sagen om genoprejsning og om at få ændret den amerikanske retspraksis.

- Det bliver nok lidt mærkeligt at skulle ind i en retssal igen, men nu er det mig, der er i angriberens rolle, så jeg har det okay med det, siger han.

Han og hans forsvarer forlanger 7 millioner dollars i erstatning, mens det også er et krav, at staten New York ændrer procedure og videofilmer alle afhøringer, så en sag som Malthe Thomsens fremover kan undgås.

Siden løsladelsen har han derfor sammen med sin advokat forsøgt at få tilladelsen til at føre sag mod parterne. Med de grønne lamper tændt for et civilt søgsmål kan Malthe Thomsen nu se frem til, at sagen når sin afslutning.

- Jeg ser rigtigt meget frem til at få rundet den her sag af og få sat et punktum. Jo før jo bedre, siger han.