Mand anholdt for drab i Tusindårsskoven

En 37-årig mand er sigtet for dobbeltdrabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen. Politiet ransager flere adresser i jagten på gerningsvåbnet.

Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev dræbt i denne lysning, da de var ude at gå aftentur. (Foto: Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

Kort før klokken 15 anholdt Fyns Politi en mand og sigtede ham for dobbeltdrabet på ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven.

Manden er 37 år gammel og er fra det sydvestlige Odense. Han er i forvejen kendt af politiet for mindre straffelovsovertrædelser.

Han blev anholdt uden dramatik ikke langt fra politigården og vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Den anholdte har endnu ikke taget stilling til sigtelsen.

Ransagninger i gang

Samtidig ransager politiet flere adresser for at finde blandt andet maskinpistolen, der blev brugt.

Det oplyser vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der ikke vil komme med detaljer om, hvad der førte til anholdelsen.

- Det er efter en grundig efterforskning og tip fra offentligheden, at vi nu tager det drastiske skridt at anholde og sigte ham for dobbeltdrabet, fortæller Henrik Justesen.

Dræbt under gåtur i skoven

Anklagemyndigheden vil i forbindelse med grundlovsforhøret begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning i sagen om dobbeltdrabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen.

De to blev dræbt af flere skud fra en maskinpistol onsdag den 13. april klokken 19.45, da de gik en tur i Tusindårsskoven i Odense.

Godt 14 dage senere, den 26. april, fandt en dreng Bjarne Johansens pung smidt på taget af en judoklub et par kilometer fra gerningsstedet.

Uvist om anholdt er den efterlyste

I første omgang valgte politiet ikke at fortælle offentligheden om fundet af pungen, der ligesom nøgler og Bjarne Johansens kamera var forsvundet fra gerningsstedet.

Men mandag aften efterlyste politiet så en mand, der er set ved judoklubben og samtidig også dukkede op på overvågningsbilleder ved et nærliggende friluftsbad samme aften, som drabet blev begået.

- Jeg ved ikke, om det er manden på videoen, vi har anholdt, for jeg har endnu ikke set ham, siger Henrik Justesen.