Mand anholdt for menneskesmugling: Forsøgte at hjælpe flygtninge til sverigesfærge

Personalet ved færge i Grenå fattede mistanke til dansk mand, der hjalp fem flygtninge med at købe billetter.

En 41-årig mand blev i nat anholdt for at forsøge at få fem flygtninge ombord på Stena Line-færgen til Grengå (Foto: © Dieter Betz, Scanpix)

En 41-årig mand kan formentlig se frem til en bøde på mellem 2.000 og 5.000 kroner for forsøg på menneskesmugling af fem flygtninge.

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet manden for at transportere fem asylansøgere til sverigesfærgen i Grenaa og købe billetter til dem.

De fem asylansøgere blev ligesom den 41-årige tilbageholdt af politiet, og i den forbindelse søgte de asyl i Danmark.

Færgepersonalet i Grenå fattede imidlertid mistanke til manden og de fem personer, og kontaktede Østjyllands Politi, da de ville købe billet til færgen. Det oplyser Annagrethe Poulsen, daglig leder af Stena Line i Grenaa, til DR Nyheder.

Ifølge hende var de fem personer alle fra Syrien.

Politiet: Lad os om at klare flygtninge

Politiet advarer imod at følge mandens eksempel.

- Man skal overveje, om man medvirker til at hjælpe nogle på ulovligt ophold, for der er man inde i noget strafbart, siger politikommisær og leder af udlændingesektionen ved Østjyllands Politi, Vagn Martinussen.

Han opfordrer til, at andre ikke begynder på det samme.

- Det er en humanitær opgave, som politiet i princippet tager sig af, siger han videre.

- Der er ikke behov for at andre griber ind. Politiet sikrer, at flygtningene får det, de umiddelbart har behov for.

Politiet ved endnu ikke om, manden har modtaget betaling af de fem flygtninge, der nu alle har søgt asyl i Danmark og bliver flyttet til Sandholmlejren.

Sigtelsen mod den 41-årige lyder på at hjælpe udlændinge med ulovligt at rejse gennem landet, og politiet vil kræve bødestraf.