Mand anholdt og sigtet for medvirken til drabet på Nedim Yasar

Københavns Politi har anholdt en mand i sagen om drabet på den tidligere bandeleder.

31-årige Nedim Yasar var blandt andet kendt som offentlig debattør med holdninger om livet i bandemiljøet og måder at få unge til at vælge en anden vej i livet. Arkivfoto. (Foto: Tobias Nicolai)

Politiet har anholdt en mand i sagen om drabet på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar.

Manden er anholdt og sigtet for medvirken til manddrab. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten på Frederiksberg i morgen.

Det oplyser Københavns Politi, der på nuværende tidspunkt ikke har flere oplysninger i sagen.

Tre mænd blev i starten af december varetægtsfængslet og sigtet for drab og medvirken på til drab på Nedim Yasar, der blev dræbt i København den 19. november.

De tre, der blev sigtet og varetægtsfængslet i december, ankom ifølge politiet sammen i bilkrydset ved Vibevej og Glentevej i Københavns Nordvestkvarter cirka klokken 19.32 den 19. november.

En af mændene forlod kortvarigt bilen, gik over til Nedim Yasars bil og skød ham to gange i hovedet, hvorefter Nedim Yasar afgik ved døden, og gerningsmændene forlod stedet sammen i bilen, står der i sigtelsen.

De nægter sig alle skyldige og ønsker ikke at afgive forklaring i retten.

Skudt efter bog-reception

De tre mænd er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse ved at have haft en pistol og ammunition med sig på en Circle K-tank i Brøndby Strand klokken cirka 18.10 samme dag som skyderiet.

31-årige Nedim Yasar var blandt andet kendt som offentlig debattør med holdninger om livet i bandemiljøet og måder at få unge til at vælge en anden vej i livet, fordi han selv havde oplevet bandemiljøet indefra som leder af banden "Los Guerreros."

Han blev som sagt skudt på klos hold i sin bil om aftenen den 19. november. Skyderiet skete på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, hvor Nedim Yasar netop havde holdt reception for bogen "Rødder," der er skrevet af journalist og forfatter Marie Louise Toksvig.

Bogen handler om Nedim Yasars liv som bandemedlem og hans vej ud af bandemiljøet.

Om drabet på Nedim Yasar havde forbindelse til udgivelsen af bogen er endnu uvist.