Mand anholdt for terrorplaner har tæt relation til flere danske syrienkrigere

Han er sigtet for at have forsøgt at skaffe våben, lyddæmpere og ammunition.

Politiet er massivt til stede ved byretten, hvor otte personer er blevet sigtet for terrorplaner. Grundlovsforhørene er netop i gang. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

En af de sigtede i den omfattende terrorsag har ifølge DR Nyheders oplysninger tæt forbindelse til kendte danske syrienkrigere.

Den unge mand, der er i 20'erne, blev anholdt under politiets aktion i går.

Han er i dag blevet sigtet for at have forsøgt at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition for at begå terror på et ukendt sted i Danmark eller udlandet.

Han er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør sammen med fire andre. Her fremtrådte han smilende med mørkt fuldskæg, hættetrøje og almindelige bukser.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har han tidligere været en del af den islamistiske gruppe Milatu Ibrahim. Samme gruppe har flere andre dømte syrienkrigere været knyttet til.

Manden har ifølge DR Nyheders oplysninger også før været indkaldt som vidne i en terrorsag, ligesom han har udtalt sig til en dansk islamist om sit islamiske liv.

Terrorplanerne blevet ifølge sigtelsen forhindret, fordi personerne blev anholdt.

Grundlovsforhøret mod de sigtede er fortsat i gang. De nægter sig alle skyldige.

Der er navneforbud i sagen, hvilket forhindrer DR Nyheder i at beskrive ham yderligere.

To anholdt første gang i april

To af de andre anholdte mænd var indtil for nylig fængslet i en sag om brandstiftelse. I april rykkede politiet nemlig ud til de to mænds adresser med bomberyddere.

De to blev anholdt, men ifølge Københavns Byret blev de løsladt den 4. oktober.

Sigtelsen mod dem lyder, at de i perioden op til den 18. april og igen fra den 4. oktober efter deres løsladelse har anskaffet sig komponenter til at fremstille sprængstoffet TATP og andre eksplosivstoffer.

Ligeledes mener politiet, at de forberedte sig på at fremstille en eller flere bomber til terrorhandlinger i Danmark eller udlandet.