Mand dræbt af skud ved højlys dag i København

Øjenvidne fortæller, at manden blev ramt af flere skud på tæt hold.

En person er i dag blevet dræbt, efter der er blevet affyret skud på Helgolandsgade på Vesterbro. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)

En mand er blevet skudt og dræbt nær Hovedbanegården i København.

Det bekræfter Københavns Politi på Twitter.

- I forbindelse med skudepisoden i Helgolandsgade i eftermiddag er en 39-årig mand afgået ved døden efter at være blevet ramt af skud, skriver politiet.

Politiet ønsker ikke at oplyse, om man har mistænkte eller anholdte i sagen eller fortælle, om man kender motivet bag skudepisoden.

- Efterforskningen er i fuld gang, og vi har pt. ikke yderligere.

Øjenvidne: 'Jeg hørte mange skud'

Den 39-årige mand blev skudt ved højlys dag på en gade med flere caféer og hoteller i midten af København.

Esben Lund, der er indehaver af vinbaren Barril, var ved at gøre sin restaurant klar til åbning, da han hørte skud.

- Jeg hører først nogle skrig, så jeg gemmer mig ved vores store vinduespartier. Så hører jeg fem-seks skud og endnu flere skrig, fortæller han om oplevelsen.

- Jeg kunne høre, at skuddene kom lige uden for vinduet.

Esben Lund så ikke, hvem der skød, fordi han dukkede sig, men da han efter et lille minut kiggede op, lå der en mand lige foran butikken, som var skudt i kroppen og hovedet.

- Jeg kommer ud på gaden, og vi er flere personer, der forsøger at give ham førstehjælp. Tilfældigvis kommer en læge i civil også, som giver hjertemassage til manden, fortæller Esben Lund.

Den skuddræbte mand var ifølge Esben Lund og andre øjenvidner ikke alene, da skuddene faldt. Han gik sammen med en gravid kvinde.

Politiet har ikke ønsket at fortælle, hvordan gerningsmanden eller -mændene er flygtet, men flere øjenvidner fortæller, at en sort Audi er blevet set køre fra stedet.

Kort efter episoden stoppede politiet al trafik til og fra Hovedbanegården og har også her til eftermiddag haft en helikopter i luften.

- Det var en rystende oplevelse. Der ligger fire projektiler ude foran vores indgang. Vi kunne have haft åbent og gæster her. Det er meget skræmmende, slutter Esben Lund.

Mand løb fra brændende bil

Kort efter klokken 16 kunne Københavns Vestegns Politi fortælle, at man var rykket massivt ud til en brændende bil mellem Sengeløse og Holbækmotorvejen.

En mand var set løbe fra stedet, og vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi fortæller til DR Nyheder, at politiet rykkede talstærkt ud, fordi man mente, at den brændende bil kunne have forbindelse til sagen fra Helgolandsgade.

Ifølge vagtchefen er der tale om en Audi - ligesom bilen øjenvidner så køre fra gerningsstedet på Vesterbro.

Der skete ikke nogen anholdelse, så manden, der var set løbe fra bilen, er fortsat på fri fod.

Politiet kan endnu ikke sige, om de to sager kan forbindes til hinanden.