Mand hoppede ind til isbjørn i Zoo

En mand er kvæstet efter angiveligt at være hoppet ind i isbjørneburet i Zoologisk Have i København.

Dyrepassere i Zoologisk Have ses her umiddelbart efter episoden, hvor en mand havnede i isbjørneburet. Manden er stadig i live, meldes det. (Foto: David Rebouh © dr)

En mand er med udrykning kørt bort fra Zoologisk Have på Frederiksberg i København, efter han fik nærkontakt med en isbjørn i dyrehaven.

Det bekræfter Zoologisk Have til DR Nyheder.

Trods mødet med isbjørnene skal manden kun have pådraget sig overfladiske skader og meldes uden for livsfare, siger Københavns Politi.

Ifølge politiet er der tale om en 28-årig mand, der betegnes som psykisk ustabil af politiet.

- Han blev trådt lidt på, og isbjørnen holdt fast, siger vagtchef Erik Gøtje Larsen fra Københavns Politi.

Episoden skete i det anlæg i Zoologisk Have, der kaldes den Arktiske Ring. Der var kun én isbjørn på anlægget, da manden valgte at forcere afspærringen, oplyser Zoo.

Politiet er fortsat på stedet, hvor de sammen med Zoo forsøger at få overblik over, hvordan det kunne ske, at manden pludselig endte i buret med dyrene. Herefter forventer man at holde et pressemøde, lyder meldingen fra Zoo.

Dyrepasserne har efterfølgende affyret indtil flere skud med gummikugler mod den pågældende isbjørn for at få manden frigivet, hvilket lykkedes.

Børn flygtede mens personale skød med gummikugler

Ifølge DR's journalist på stedet, David Rebouh, siger flere gæster i Zoo, at manden selv skal være hoppet ned til isbjørnene for at få et billede. Det er imidlertid ikke en oplysning, som Zoologisk Have kan bekræfte.

- Vi kommer gående, da Zoo-personale kommer løbende ned mod isbjørneburet. Den modsatte vej kommer skolebørn løbende.

- Så spørger vi børnene, hvad der er sket. De fortæller, at en mand er hoppet ned til isbjørnen for at tage fotos af dem, siger han.

- Vi hørte tre til fire skud. Dyrepasserne siger, der er brugt gummikugler, fortæller han.

Afspærringen foran isbjørneburet skal nu være fjernet.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/672022390235398144

Facebook
Twitter