Mand idømt 10 dages fængsel: Tilskyndede til ulvedrab i Facebook-gruppe

En 31-årig mand fra Randers har fået en betinget fængselsstraf for et opslag i en lukket gruppe.

(Arkivfoto) Ulve fotograferet i Københavns Zoo. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Det var en tilskyndelse til at begå kriminalitet, da en 31-årig mand fra Randers skrev et detaljeret opslag om, hvordan man skulle dræbe en ulv.

Det har Retten i Randers afgjort, og manden er derfor blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at tilskynde til en forbrydelse.

Opslaget blev skrevet i den lukkede Facebook-gruppe 'Ulvefrit Danmark' og handlede om, hvordan en ulv skal skydes, og hvilke projektiler man skal bruge.

Ifølge Østjyllands Politi erkendte den 31-årige, at han havde skrevet opslaget, men han nægtede, at han opfordrede til ulvedrab. I stedet skulle opslaget blot ses som en opskrift til at dræbe en ulv, forklarede manden.

Det var Retten i Randers dog ikke enig i. Den 31-årige overvejer nu, om han vil anke sagen.

Man kan ikke skrive hvad som helst

Anklager Kirsten Skov-Petersen er ganske tilfreds med afgørelsen.

- Dommen viser, at man ikke kan skrive hvad som helst i det offentlige rum, uden at det får konsekvenser. Heller ikke selvom det sker i en lukket Facebook-gruppe, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun mener også, at sagen er ganske principiel, og derfor er det vigtigt, at retten vurderede opslaget som en opfordring til noget kriminelt.

- Jeg er tilfreds med, at retten var enig i, at forholdet var omfattet af paragraffen om offentlig tilskyndelse til forbrydelser, siger hun.

Sagen skal nu videre til Statsadvokaten, der skal vurdere, om man er tilfreds med strafniveauet, eller om den principielle sag skal ankes.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter