Mand sigtet for at have bortskaffet automatvåben for Omar El-Hussein

To er sigtet for at hjælpe med at bortskaffe våben og tøj for gerningsmanden bag terrorangrebet i København.

En mand er sigtet for at have skaffet det automatvåben af typen M-95, som Omar El-Hussein skød med ved angrebet på Krudttønden. (© Scanpix)

En ung mand er fredag blevet sigtet for at have bortskaffet det automatvåben, som Omar El-Hussein benyttede ved angrebet på Krudttønden den 14. februar.

Det er kom frem ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København fredag formiddag.

Den unge mand sigtes efter straffelovens paragraf 237.

Desuden sigtes han for at hjælpe gerningsmanden af med det tøj, han havde på.

Sigtelsen lyder på medvirken til manddrab.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, men den sigtede har en tilknytning til banden 'Brothas' der holder til i Mjølnerparken i København. Det erfarer DR Nyheder fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Den sigtede er også tidligere dømt for besiddelse af våben, skriver Ritzau.

En anden ung mand blev umidelbart efter sigtet for præcist det samme.

Poliet anholdt den unge mand, der er sigtet for at bortskaffe automatvåbenenet, torsdag.

I forvejen har politiet anholdt og sigtet tre mænd for at hjælpe gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein med blandt andet at skaffe et våben af vejen og give ham et tilflugtssted efter det første angreb på Østerbro.

Torsdag foretog politiet også en række ransagninger på flere adresser.

Skød to og blev skudt

Den 14. februar skød og dræbte Omar El-Hussein filmmanden Finn Nørgaard ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor der blev afholdt et debatarrangement om ytringsfrihed, med deltagelse af den svenske tegner Lars Vilks.

Han sårede samtidig flere betjente på stedet, før det lykkedes ham at stikke af. Om natten slog gerningsmanden til igen, og dræbte Dan Uzan, der stod som frivillig vagt foran synagogen i Krystalgade i København.

Omar El-Hussein mistede selv livet, da han tidligt om morgenen den 15. blev skudt af politiet i Købenahvns nordvestkvarter.