Mand undgår retssag efter afskaffelse af blasfemiparagraf

En 42-årig mand var oprindeligt tiltalt efter blasfemiparagraffen for at afbrænde koranen.

I december 2015 lagde 42-årige John Salvesen en video på Facebook, hvor han brænder koranen af. (Foto: DANISH ISMAIL © Scanpix)

Anklagemyndigheden aflyser en nordjysk straffesag om koranafbrænding, efter at Folketinget fredag har vedtaget at afskaffe blasfemiparagraffen i straffeloven.

Det oplyser anklagemyndigheden fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Sagen, hvor en den 42-årig John Salvesen var tiltalt, skulle have været behandlet i Retten i Aalborg to dage i ugen efter pinse.

- Lovgiver har besluttet at ophæve straffelovens blasfemiparagraf om offentlig spot eller forhånelse i forhold til en religion. Blasfemi var jo netop kernen i tiltalen mod den 42-årige.

- Når hans gerning ikke længere er strafbar - ja så kan vi ikke længere gennemføre den planlagte straffesag, der derfor er aflyst. Den tiltalte vil derfor ikke blive straffet, siger statsadvokat Jan Reckendorff i en pressemeddelelse.

John Salvesen var tiltalt for i december 2015 at offentliggøre en video på Facebook, hvor han afbrænder koranen i sin baghave.

I et interview med DR Nyheder den 30. maj forklarede han, at han ikke kan se det forkerte i at gøre det.

- Jeg gjorde det, fordi jeg havde læst den. Ene og alene af den grund, at det er en hadmanual. Jeg kan ikke se noget galt i, at man brænder sine egne ejendele, hvis man har lyst til det, siger han.

Direkte adspurgt om han også kunne finde på at brænde biblen, lyder svaret prompte:

- Jeg har brændt biblen. Jeg har brændt det nye testamente. Det er bare ikke blevet slået op og gjort til noget stort, siger han.

Anklagemyndigheden oplyser, at man kiggede på, om der kunne rejses tiltale af andre bestemmelser i straffeloven, men det var ikke tilfældet.

/ritzau/DR Nyheder

Facebook
Twitter