Mange busser kører igen

Landet over har en lang række buschauffører genoptaget arbejdet efter morgenens strejke. I København samt Vejle og Storstrøms amter må passagerne dog indstille sig på fortsatte strejker blandt chaufførerne.

Mellem klokken ni og ti genoptog en række buschauffører landetover arbejdet igen.

Det sker efter, at en overenskomsstridig busstrejke har lammeten stor del af busdriften nu til morgen. Der er dog fortsatstrejker flere steder i landet.

Oversigt over DR'sregionerTjek aflysninger i din region

I København begyndte chaufførerne på Connex' anlæg i Ejby ogValby at køre klokken ni. Det drejer sig om cirka 300chauffører.

Derimod valgte omkring 650 chaufførerne på anlæggene i Vasbygadeog Gladsaxe at fortsætte arbejdsnedlæggelsen resten af dagen. Dehar bebudet, at de genoptager arbejdet fredag morgen.

Sikkerhedsrepræsentant hos Connex i Vasbygade, Trygvi SofusStreymnes siger til Ritzau, at de chauffører som fortsætter mener,at fire timers aktion ikke battede noget.

Du kanogså tjekke aflysninger på tekst-tv side 442Tekst-tv

Normal drift flere steder

I Århus amt arbejder alle chauffører igen. Der forventes fuldnormal drift fra ved 10-tiden på alle de 29 rutebil-ruter, som låstille i morges på grund af arbejdsnedlæggelse. Også bybusserne iSilkeborg, Skanderborg og Randers kører igen.

På Fyn er regionalbusserne også begyndt at køre igen. Omkringklokken ti skulle al kørsel være normal.

I Sønderjyllands amt og på Bornholm skulle busdriften også værenormaliseret igen.

Vejle og Storstrøms amt: Connex-chauffører strejker

Busserne i det meste af Vejle amt er også kommet ud på landevejeneigen. Men chaufførerne hos Connex i Kolding har besluttet atfortsætte strejken resten af dagen.

I Storstrøms amt satte størstedelen af chaufførerne sig igen bagrattet klokken ni. Men de busser der køres af firmaet Connex iStorstrøms amt og Arriva i Nykøbing Falster kommer slet ikke ud atkøre i dag. Chaufførerne er gået hjem.

Busaflysningerne skyldes en overenskomstridig strejke. Dengennemføres i protest mod, at forhandlingerne om en ny overenskomstmellem chaufførerne i SiD's transport- og servicegruppe ogarbejdsgiverne er gået i hårdknude.

Facebook
Twitter