For mange er Royal Run det første møde med et motionsløb

Over 93.000 har tilmeldt sig til dagens løb rundt omkring i Danmark.

Når de tre forskellige løbemuligheder til dette års Royal Run går i gang i de fem forskellige værtsbyer, så er det for rigtig mange af deltagerne deres første oplevelse med et motionsløb.

32 procent af løberne har ved deres tilmelding til løbet svaret, at det er første gang nogensinde, at de deltager i et motionsløb.

- Det er ret exceptionelt, hvis man sammenligner med andre løb, siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og med i Royal Runs styregruppe, til Ritzau.

En af dem er 77-årige Jane Borglit fra København, der blev inspireret af sine veninder.

- Jeg har nogle venner, der var med sidste år, så sagde jeg til dem, jeg ville være med næste år, lyder det fra Jane, da DR Nyheder fanger hende kort inden, hun skal afsted for første gang.

- Jeg glæder mig til at se byen på en anden måde. Selvom jeg er ældre, så er jeg med på det.

Plejecenter med i feltet

For beboerne på Egegården Plejecenter i Gladsaxe er anden pinsedag blevet en lidt anderledes dag.

For 13 beboere er sammen med 13 medarbejdere fast besluttet på at gennemføre Royal Runs "One mile"-rute i København.

Her er 90-årige Dagny Munkholm med i gåfeltet. Det er også første gang, at hun prøver kræfter med et motionsløb.

90-årige Dagny Munkholm er med for første gang til et motionsløb. Her er hun flankeret af en hjælper. (Foto: © (C) DR Nyheder)

- Jeg har tidligere dyrket atletik og håndbold, men det er første gang, jeg skal være med i et motionsløb. Men jeg er jo også en gammel kone, siger hun med et smil.

Og selvom hun har hjælpere med, så er hun fast besluttet på at gennemføre løbet selv.

- Jeg skal bruge benene, jeg har trænet, så hjælperen kan bare gå bag ved mig og passe på mig. Jeg regner bestemt med at gennemføre. Jeg vil blive skuffet, hvis jeg ikke kan.

Royal Run blev oprindeligt lavet i anledning af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag - med formålet at motivere danskere til at komme ud og røre sig.

Og det glæder Dagny Munkholm.

- Jeg synes, det er super fint. Han er en dejlig fyr.