Mange unge har været sygemeldt af stress

Fire ud af 10 unge i HK/Privat har været så hårdt ramt af stress, at de har været sygemeldt.

(© Colourbox)

Stress rammer også de helt unge medarbejdere hårdt. Det viser en ny undersøgelse blandt medlemmer af fagforeningen HK/Privat.

I alt melder 53 procent af medlemmerne mellem 18 og 34 år, at de har haft stress - og 37 procent har måttet sygemelde sig på grund af lidelsen.

Stress rammer i alle aldre

Undersøgelsen er foretaget blandt næsten 1500 medlemmer. Bag den står analyseinstituttet Epinion.

- Det er rystende. Måske tror vi, at de unge kan klare mosten, og at det er de lidt ældre ansatte, som bukker under. Men stress rammer lige så hårdt i aldersgruppen mellem 18 og 34 år som i de øvrige aldersgrupper, siger Marianne Vind, næstformand i HK/Privat i en pressemeddelelse.

Også totalt svarer 53 procent af HK-medlemmerne, at de har haft stress.

- Det er skandaløst, at et flertal af vores medlemmer har haft stress. Spredningen i alle aldersgrupper viser, hvor dybt og ondt problemet er, siger Marianne Vind.

Nyt fokus på arbejdsmiljø

Hun mener, at der skal et helt andet fokus på psykisk arbejdsmiljø til ude i virksomhederne.

- Vi må se på årsagerne til stress, og arbejdsgiverne må vågne op, siger Marianne Vind.

Sygemeldinger på grund af stress ligger højest i aldersgruppen fra 35 til 54 år, hvor 44 procent har været sygemeldt med stress. Blandt de ældre over 55 år gælder det 38 procent.

- Tallene viser, at stress er ved at blive en folkesygdom. Vi må tage fat i denne problematik, for bortset fra de enorme menneskelige omkostninger ligger der også meget betydelige beløb i at bekæmpe stress, siger næstformanden i HK/Privat.

/ritzau/