Mansour skyldig i opfordring til terror

Dansk-marokkaneren Said Mansour, kendt som boghandleren fra Brønshøj, blev i dag kendt skyldig i opfordring til terror. Han beholder dog sit danske statsborgerskab.

Said Mansour kom til landet i 1980'erne. Han har fire børn i Danmark. (Foto: Rune Feldt-Rasmussen © Scanpix)

Dansk-marokkaneren Said Mansour, kendt som boghandleren fra Brønshøj, blev i dag kendt skyldig i at opfordre til terror ved byretten i København.

Han skal i fængsel i tre år og seks måneder. Han skal betale sagens omkostninger, men han beholder sit danske statsborgerskab, som anklageren havde krævet ophævet.

Mansours materiale er spredt vidt og bredt, og noget er fundet hos terrormistænkte i Tyskland og Italien.

Dommer Jens Stausbøll sagde i begrundelsen for dommen, at Mansour forsøgte at invitere unge til ekstremisme. Hans materiale var egnet til at hverve unge til at begå selvmordsaktioner, lød det.

Prestige på spil

Sagen er den første af sin art i Danmark, og der stod stor prestige på spil for Politiets Efterretningstjeneste efter frifindelserne i terrorsagen fra Glostrup og frifindelsen af foreningen al-Aqsa, der var tiltalt for at støtte terrorisme.

Mansour var via sit forlag, Al-Nur Islamic Information, en flittig distributør af cd'er, dvd'er, video- og kassettebånd med islamistisk propaganda og opfordringer til hellig krig.

Han havde blandt andet distribueret de videoklip med halshugninger af amerikanere og henrettelser af russere i Tjetjenien, som flere af de unge i Glostrup-sagen havde på deres computere.