March-musik skal holde folk væk fra DSB-station

I et forsøg på at holde uønskede personer væk fra DSB's station i Vejle har virksomheden nu taget alternative løsninger i brug.

Regionschef Jørgen Dyrendal Rasmussen lytter til den march-musik, der skal holde folk ude af tunnelen under Vejle Banegård. (Foto: DR)

DSB sætter nu ind over for personer, som man ikke ønsker skal opholde sig i tunnelen under stationen i Vejle.

Våbenet, der skal få missionen til at lykkes, er march-musik.

- Erfaringerne viser, at når man spiller den type musik permanent, så vil dem, vi gerne vil undgå skal tage ophold, heller ikke gøre det, siger regionschef i DSB, Jørgen Dyrendal Rasmussen.

Stærk tobak

Ifølge regionschefen har problemet med "dem, man gerne vil undgå" eksisteret igennem nogen tid.

- Der er i hvert fald blevet drukket meget øl og røget stærk tobak dernede, så vi synes, at det har været en ulempe og en gene for vores andre kunder, siger han.

- Det er jo mange forskellige grupper af mennesker, der driver lidt rundt - især om eftermiddagen og først på aftenen. Det er det, vi vil undgå.

Derfor har man, foruden introduktionen af march-musik, ændret på rengøringsfrekvensen, så der nu gøres rent tidligere om morgenen og senere om aftenen.

Ikke forfærdelig musik

Taktikken med at spille musik i de områder, hvor folk ikke skal tage ophold, er én, der tidligere har virket for DSB. Blandt andet på Københavns Hovedbanegård.

Stationens passagerer kommer dog ikke til at løbe igennem tunnelen med fingrene i ørene, mener Jørgen Dyrendal Rasmussen.

- Det skal jo ikke være sådan noget, som man nyder at høre på, men det er heller ikke noget, som er ganske forfærdeligt, fortæller han.

Debat i London

DSB er ikke de eneste, der gerne vil undgå, at folk slår sig ned på offentlige steder.

I London er en debat om, hvilke metoder der må bruges, blusset op, efter at en boligblok har installeret metalpigge ved indgangen for at afholde hjemløse fra at sove der.

Tiltag, som byens borgmester, Boris Johnson, kalder både "grimme, selvudslettende og dumme", og som han opfordrer til bliver fjernet med det samme.

For DSB fortsætter forsøget i Vejle i hvert fald året ud. Det er nemlig særligt i de mørke måneder, at problemerne er store.

- Indtil videre ser det ud, som om det virker, der er i hvert fald ikke det samme ophold dernede, som der har været, siger Jørgen Dyrendal Rasmussen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk