Marokko om Said Mansour: Retfærdigheden vil ske fyldest

Mansour er arresteret i Marokko, mistænkt for at være indblandet i et terrorangreb, hvor 41 blev dræbt.

Said Mansour er flere gange dømt i Danmark for at opildne til terror. Arkivfoto (Foto: Rune Feldt © Scanpix)

Selvom Said Mansour er mistænkt for terror, vil han få en retfærdig behandling i det marokkanske retssystem.

Sådan lyder det her til aften i et brev fra Marokkos ambassadør i Danmark, efter det er blevet bekræftet, at den tidligere danske statsborger sidder varetægtsfængslet i Marokko.

- Said Mansour formodes at være skyldig i at være indblandet i terrorangrebene i Casablanca i 2003, der kostede 41 mennesker livet og sårede mere end hundrede. Familierne til ofrene så Said Mansour på fri fod, skriver ambassadør Khadija Rouissi.

Arresteret ved ankomsten

Said Mansour blev sidste uge sendt ud af Danmark med et fly efter årelange forhandlinger mellem den danske og marokkanske stat. Han er flere gange dømt for at opildne til terror herhjemme og blev frataget sit danske statsborgerskab af Højesteret i 2016.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kunne han sendes hjem, fordi ministeriet lavede en aftale med Marokko om, at han blandt andet ikke ville blive udsat for tortur. Detaljerne i aftalen er ikke offentlige.

Da flyet fra Danmark landede i fredags, stod marokkanske betjente klar.

- Ved ankomsten til Marokko blev Said Mansour arresteret af de marokkanske myndigheder. Som ambassadør, og det gælder alle marokkanere, forbyder loven os at kommentere på den retslige proces. Retfærdighed vil ske fyldest, skriver ambassadøren.

Hylder menneskerettigheder

Marokko er tidligere blevet kritiseret af blandt andre FN for at bruge tortur i fængslerne. Men i brevet hylder Khadija Rouissi menneskerettighederne.

- Enhver, der er anklaget for terrorisme eller andre forbrydelser, har borgerrettigheder, der er nedfældet i grundloven, skriver hun.

Som eksempler nævnes en retfærdig rettergang, ingen nedværdigende eller umenneskelig behandling og retten til at have en advokat.

- Enhver ekstremist og terrorist er en fare. Kampen mod denne svøbe må på ingen måde få os til at miste vores værdier eller forhindre os i at forsvare demokrati, menneskerettigheder og frihed, lyder det.

Facebook
Twitter