Mars-by skal bygges i Danmark

Træningsby for kommende Mars-beboere skal bygges på dansk grund.

Projektet Mars One er en privatejet hollandsk mission, der vil etablere en permanent koloni på Mars.

Efter planen skal de første mennesker sendes til Mars i 2025 og træningen for de håbefulde pionerer skal i gang inden længe. Derfor er forberedelserne af den første træningsby gået i gang og den skal bygges på dansk grund.

Det er en konstruktion som denne med seks moduler til beboelse samt to oppustelige bygninger på 25 meter, som Kristian von Bengtson står i spidsen for at bygge på dansk grund (© MarsOneProject/Youtube)

Der skal bygges seks moduler på fem meter i diameter og fem meter i højden, som er mage til de bygninger, Mars-beboerne skal leve resten af deres liv i, når de ankommer til planeten.

Dansker står bag byen

Det er den 39-årige danske arkitekt Kristian von Bengtson, der har en master i rumfartsvidenskab og var med til at stifte Copenhagen Suborbitals, der er hovedansvarlig for bygningen af træningsbyen.

- Det vigtigste lige nu er at få skabt rummene og miljøet, så vi kan få trænet de frivillige i, hvilke betingelser, de kommer til at stå overfor, siger han til DR Nyheder.

Der var oprindeligt mere end 200.000, der meldte sig til Mars One. Der er nu godt 1000 tilbage, og Kristian von Bengtsons træningsby bliver afgørende i processen med at få finde frem til de helt rigtige personer.

- Vi kan simulere en masse omkring forholdene i kraft af, at de altid skal blive indenfor og at de altid skal have rumdragt på, hvis de skal udenfor. Vi kan se på, hvordan deres helbred reagerer og hvordan de samarbejder, siger Kristian von Bengtson.

Nedenfor kan du se en videopanorering af det landingsfortøj, der skal bringe de første moduler til Mars i 2018

- Vi skal have sammensat mange hold på fire mand fra hele verden, så det vil give mening at have træningsbyer en del steder, siger Kristian von Bengtson.

Hvor den første træningsby bliver bygget og hvor den efterfølgende skal sættes op, vil han ikke fortælle.

I videoen i toppen af artiklen kan du se en simulation af basens opførelse på Mars. Copyright: Mars One.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk