Mary efter australske brande: 'Vores dybfølte kondolencer til de familier, som har mistet deres kære'

Kronprinsesse Mary har sendt en personlig hilsen til den australske premierminister efter voldsomme brande.

Kronprinsessen sender både en hilsen til dem, der har mistet i brandene, og til de mange brandmænd, der bekæmper flammerne. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Voldsomme naturbrande har hærget Australien, og kronprinsesse Mary, der har australske rødder, har også fulgt med i udviklingen gennem familie og venner i landet.

Hun sender derfor varme tanker til de pårørende til ofrene for brandene og til de brandmænd, der kæmper mod flammerne.

Kongehuset oplyser, at kronprinsessen har sendt en personlig hilsen til Australiens premierminister, Scott Morrison.

- Vores dybfølte kondolencer til de familier, som har mistet deres kære og vores dybeste sympati med de mange familier, som har mistet deres hjem - deres levebrød.

  • En 47-årig mand mistede lørdag livet, og det bringer antallet af døde i forbindelse med naturbrandene op på 24 personer. (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • Søndag er der fortsat omkring 150 naturbrande i New South Wales og "snesevis" i Victoria. (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • Lørdag besluttede regeringen af mobilisere 3.000 personer fra militærets reservestyrker til at assistere brandfolkene. (Foto: Peter PARKS © Scanpix)
1 / 3

- Når den umiddelbare krise aftager, og folk kan begynde at vende tilbage fra de steder, de er flygtet til, vil vores tanker og bekymringer forblive med de påvirkede lokale samfund, da det uden tvivl vil kræve en stor indsats og tid for dem at genopbygge, hvad der er blevet tabt, skriver kronprinsesse Mary.

Respekt til brandmændene

Hun sender også tanker til dem, der forsøger at bekæmpe brandene.

- Modet og den kompromisløse indsats fra de frivillige brandmænd har vores dybeste respekt og beundring, skriver Mary.

Weekenden har budt på nogle af de værste dage i forbindelse med de naturbrande, der i månedsvis har hærget i Australien.

Lørdag var det mange steder over 40 grader varmt, og det skønnes, at hundredvis af boliger gik op i røg i delstaterne New South Wales og Victoria. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En 47-årig mand mistede lørdag livet, da han forsøgte at beskytte en vens landejendom i New South Wales mod flammerne.

I alt 24 personer har indtil videre mistet livet i brandene, og tusindvis har mistet deres hjem. 200 brande er fortsat aktive landet over.

/ritzau/

FacebookTwitter