Mary løb og Frederik gik sammen med titusindvis af danskere i Royal Run

Kronprinsen måtte med sin diskusprolaps nøjes med at gå, mens hans hustru løb forrest i Aalborg.

Flere end 82.000 personer skal i løbet af i dag på gaden i Aarhus, Aalborg, København og Rønne, hvor de deltager i den anden udgave af Royal Run.

Kronprins Frederik er blevet ramt af en diskusprolaps, og han tager derfor en dag uden sved på panden.

I Aarhus nøjedes han med at gå familiemilen på 1,6 kilometer, og senere på dagen er han så til stede i København, når der i hovedstaden skal løbes 10 kilometer-distance.

Kronprinsesse Mary løb sammen med tusindvis af andre distancen på fem kilometer i Aalborg.

  • Kronprinsesse Mary løb side om side med børn fra landets Julemærkehjem, da hun var på besøg i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Royal Run tiltrækker ikke kun mange deltagere, men også stor presseopmærksomhed. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Igennem hele ugen har der rundt om i landet været arrangeret små Royal Side Runs som opvarmning til dagens store event. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Kronprins Frederik var til stede i Aarhus, hvor han nøjedes med at gå distancen på 1,6 kilometer. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
  • Royal Run er for alle, også dem, der hellere vil gå end løbe distancen. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
  • Der er både pensionsmodne og deltagere og dem, der endnu ikke har lært at gå selv, med i Royal Run. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
  • I Aarhus var de 16.000 startnumre til løbet udsolgt allerede i januar. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
  • I København deltog over 17.000 i den korte distance, der kaldes Family Mile og er en 1,6 kilometer lang. Det gør det til det største af sin slags på den distance. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
  • Kronprinsen trykkede på aftrækkeren, da familiemilen blev skudt i gang i Aarhus. Mandag aften er han også til stede i København, når der der skal løbes 10 kilometer-distance. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)
1 / 9

Med en målsætning om at lokke endnu flere danskere til at dyrke motion er årets Royal Run en kæmpe succes for arrangørerne.

60 procent af de tilmeldte er nemlig kvinder, og en tredjedel har aldrig før løbet et motionsløb, og det er en deltagersammensætning, man glæder sig over i Dansk Atletik Forbund, der er en af arrangørerne.

- Det er blevet åbenbart for alle, at her er det helt okay at være med, også selvom man går og ikke løber. Vi er lykkes med budskabet om, at hurtigere ikke altid er bedre, siger direktør Jakob Larsen til Politiken.

Royal Run på anden pinsedag

Allerede nu ligger det fast, at Royal Run også får et tredje leveår i 2020, og til næste år får også sønderjyderne fornøjelsen af arrangementet.

- Puslespillet er ved at blive lagt, men det står fast, at Royal Run kommer til Sønderjylland for at markere 100 årsjubilæet for genforeningen, skriver på kongehuset på sin Instagram-profil.

Kronprins Frederik nævnte Aabenraa, Haderslev og Sønderborg som destinationer for det kongelige løb i et interview med TV 2.

Selvom værtsbyerne ikke er kendt, ligger det fast, at Royal Run til næste år bliver afholdt den 1. juni, som er anden pinsedag.

Sammen med Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund står DGI bag arrangementet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter