Mary overtager dyrene i zoo efter prins Henrik

Kronprinsessen bliver protektor for Zoologisk Have i København.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i Zoologisk Have. Den tasmanske regering overrakte i 2006 sin barselsgave i anledning af prins Christians fødsel til kronprinsparret - fire pungdjævle. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Kronprinsesse Mary overtager opgaven som protektor for Zoologisk Have i København. En opgave, som prins Henrik havde fra 1972 indtil sin død sidste år.

Det er en nyhed, som bestyrelsesformand i Zoologisk Have, Jørgen Horwitz, er begejstret over.

- Zoologisk Have København har historisk set nydt protektion af kongehuset. Først med kong Frederik den 9. som protektor og dernæst prins Henrik. Derfor er vi naturligvis både stolte og beærede over, at kronprinsessen nu vil bære traditionen videre, siger han i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen bliver ifølge kongehuset indviet i København Zoos virke og store arbejde med forvaltning af dyr og naturbevarelse rundt omkring på kloden.

Som protektor er det blandt andet kronprinsessens opgave at udbrede kendskabet til haven, ligesom opgaven kan indebære besøg i Zoologisk Have.

  • Prins Henrik havde taget prins Christian med i Zoologisk Have i forbindelse med indvielsen af det nye Elefanthus i 2008. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  • (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
1 / 2

Kongefamilien er i forvejen gæst i haven

Jørgen Hoewitz kan fortælle, at kronprinsessen i forvejen kommer i haven sammen med kronprins Frederik og børnene prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent

- Kronprinsessen og hendes familie er i forvejen gæster i haven, og vi ser således med stor glæde og forventning frem til at indvie kronprinsessen yderligere i zoo's virke og store arbejde med forvaltning af dyr og naturbevarelse rundt på kloden, siger Jørgen Horwitz.

Der er i også andet royalt pust i Zoologisk Have.

Haven har huset de elefanter, det thailandske kongehus i sin tid gav i gave til kongehuset, og om ganske kort tid tager dronning Margrethe imod de to pandaer, som den kinesiske præsident overraskede regentparret med som en gave i forbindelse med et statsbesøg i Kina i 2014.

Zoologisk Have i København er en af Europas ældste zoologiske haver og har i dag over 4000 dyr fordelt på 200 forskellige dyrearter.

Kronprins Frederik overtog for nylig protektoratet for Danmarks Jægerforbund fra prins Henrik.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter